1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzaydaş'a Atık Ara Depolama Tesisi
Tunceli | Dağ Keçisi Avlanma İhalesi İptal Edildi

Tunceli | Dağ Keçisi Avlanma İhalesi İptal Edildi

Tunceli'de avlattırılması düşünülen 17 dağ keçisi için açılan ihalenin iptal edildiği bildirildi.

A+A-

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tunceli'de dağ keçilerinin avlanabilmesi için açılan ihalenin iptal edildiğini açıkladı.

Tunceli'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 17 dağ keçisinin avlanması ile ilgili yapılacak olan ihalenin iptal edildiğini duyurdu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bilindiği üzere dünyanın birçok ülkesinde avcılık faaliyeti yürütülmektedir. Ülkemizde de bilimsel yönden envanteri yapılmış olan yaban keçileri popülasyonu içerisinde bulunan yaşlı erkek bireylerin bir kısmının avına avcılık kapsamında izin verilmektedir.

 

Tunceli’de bilimsel metotlarla envanteri yapılan ve 13.07.2020 tarihinde 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde ihalesi yapılması hedeflenen yaban keçisi ihalesine yönelik sosyal, inanç, kaçak avcılık, yaban keçisi popülasyonu ve güvenlik açısından yerinde inceleme yapılarak bir rapor hazırlanması uygun görülmüştür. Bu nedenle 13.07.2020 tarihinde yapılacak olan ihale iptal edilmiş olup hazırlanacak rapor sonucuna göre hareket edilecektir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Tunceli | Dağ Keçisi Avlanma İhalesi İptal Edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.