1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. TSE'den Araç Kontrol Merkezi İçin İhale
TSE'den Araç Kontrol Merkezi İçin İhale

TSE'den Araç Kontrol Merkezi İçin İhale

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), ülke genelinde 77 ilde Araç Kontrol Merkezleri (AKM) oluşturmak üzere ihaleye çıktı.

A+A-

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), ülke genelinde 77 ilde Araç Kontrol Merkezleri (AKM) oluşturmak üzere ihaleye çıktı.

Enstitünün motorlu taşıtlarda LPG montaj, araç tadilatı ve montajı, ambülans muayenesi ve benzeri konularda yapmış olduğu araç kontrol faaliyetlerini daha uygun şartlarda gerçekleştirmek üzere gerçekleştirdiği ihale 1 Kasım 2016 tarihinde TSE Genel Kurul Salonu’nda yapıldı. 157 firmanın teklif verdiği ihalede katılımcıların bir kısmı yeterlilik alamayıp elendi. 56 il için en düşük fiyatı veren 3’er firma ile ilgili ayrıntılı değerlendirme yapılacak. İhale Komisyonu inceleme heyeti, söz konusu firmaların iş yerlerinde ihale şartlarını karşılayıp karşılamadığına dair yerinde kontrol yapacak. İhale dışı kalan veya teklif verilmeyen iller ile ilgili durumu ise TSE yönetimi daha sonra değerlendirecek.

İhaleyi kazanan firmalar, TSE’nin yürüttüğü araç kontrol faaliyetleri için altyapı hizmeti verecek. Söz konusu hizmetleri TSE tabelası ile verecek olan firmalar, 3 yıl süreyle TSE uzmanının yapacağı araç kontrol faaliyeti için iş yeri ve yardımcı personel hizmeti sunacak. Teklif veren firmaların ilin araç yoğunluğuna göre 80 ila 240 metrekare arasında kapalı alanı olan iş yerine sahip olmaları veya ön kira sözleşmesinin bulunması, ayrıca söz konusu iş yerlerinin sanayi sitelerinde ve sanayi sitelerine yakın konumda olması gerekiyor. İhaleyi kazanan firmalar kontrol edilen araç başına bir hizmet bedeli alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.