1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. TOKİ Konutlarında ki Yangın KORKUTTU
TOKİ Konutlarında ki Yangın KORKUTTU

TOKİ Konutlarında ki Yangın KORKUTTU

Kars'ta Digor Yolu TOKİ konutlarında meydana gelen çatı yangını korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

A+A-

Kars’ta Digor Yolu TOKİ konutlarında meydana gelen çatı yangını korkulu anların yaşanmasına neden oldu. 1 itfaiye erinin zehirlendiği, 4 itfaiye erinin de ayağına çivi batması sonucu yaralandığı yangın güçlükle kontrol altına alınabildi.
Edinilen bilgilere göre yangın dün (15 Ocak) saat 13.00 sıralarında Digor Yolu üzerindeki TOKİ Konutlarında bulunan K-7 Blok’un çatı katında meydana geldi. Bazı apartman sakinlerinin çatı katındaki merdiven boşluğunda mangal yaktığı sırada meydana geldiği ileri sürülen yangınla birlikte, rüzgarında etkisiyle dumanlar yükselmeye başladı. Paniğe kapılan apartman sakinleri ilk önce yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştılar. Yangın tüpü ve su sıkarak alevleri sündürmeye çalışan sakinler daha sonra durumu itfaiyeye bildirdiler. Kars Belediyesi İtfaiye ekipleri, 3 araç ve su tankeriyle birlikte yangın mahalline gitti. 5 katlı binadan göğe yükselen alev topu görenleri hayrete düşürdü. Çatıda çıra gibi yanan odunlar ve yağlı kağıtların alevlendiği yangında bina yüksekliğinde çıkan alevlere müdahale etmekte oldukça güçlük çekildi. İtfaiye merdiveniyle alevlere su sıkan itfaiye erleri akla karayı seçti. Uzun uğraşlar sonucu alevleri söndüren itfaiye erleri bu defa da göğe yükselen dumanların arasında kaldı. 1 itfaiye eri dumandan, 4 itfaiye eri de soğutma çalışmaları için çıktıkları çatı katında ayaklarına çivi batması sonucu yaralandı. İtfaiye erleri hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Evlere sirayet etmesi önlenen yangında yaklaşık 10 bin TL’lik maddi zarar meydana geldi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme sürüyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.