1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Ziyareti
TBMM'de Sıcak Anlar.. AK Parti ve DEM Parti Milletvekilleri Arasındaki Gerilim!

TBMM'de Sıcak Anlar.. AK Parti ve DEM Parti Milletvekilleri Arasındaki Gerilim!

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto eden DEM Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde eylem yaptı.

A+A-

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto eden DEM Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde eylem yaptı.

DEM Parti milletvekillerinin kayyuma karşı Meclis'te başlattıkları protesto sırasında AK Partili vekilleri arasında arbede yaşandı ve yere düşen vekiller oldu. 

AK PARTİLİLER VE DEM PARTİLİLER ARASINDA GERGİNLİK

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, Hakkari Belediye Başkanı'nın görevden alınmasını ve belediyeye kayyum atanmasını protesto etmek için Genel Kurul'da kürsü eylemi yaptığı esnada, Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) vekiller DEM Partililerin üzerine yürüyerek ellerindeki pankartları alarak parçaladı.

DEM PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN KÜRSÜ EYLEMİ

Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden alınması ve belediyeye kayyum atanmasına karşı çıkan DEM Parti milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu’nda kürsü eylemi gerçekleştirdi.

AK PARTİ VE DEM PARTİ VEKİLLERİ ARASINDA ARBEDE

Protesto sırasında AK Partili vekillerin pankartları almaya çalışması üzerine DEM ve AK Parti vekilleri arasında arbede yaşandı ve yere düşen vekiller oldu.

GRUP BAŞKANVEKİLİ KOÇYİĞİT: “SALDIRI İÇİN GELDİLER”

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, AK Partili vekillerin örgütlenip saldırdığını belirterek, yaşananları “bildiğiniz saldırı” olarak nitelendirdi.

VEZİR PARLAK’IN ÖNERGESİ VE KÜRSÜ EYLEMİ

Hakkari Milletvekili Vezir Parlak’ın ‘kayyım tahribatlarının’ araştırılmasına dair önergesinin ardından DEM Partili vekiller, kürsüye çıkarak eyleme başladı.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ KARACA’DAN İKİ KEZ ARA KARARI

Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, milletvekillerinden düzeni bozmamalarını istedi ve kürsü eylemi devam edince birleşime iki kez ara verdi.

Karaca, kürsü eyleminin son bulmaması üzerine birleşime üçüncü kez ara verdi ve genel kurulu kapattı.

GENEL KURUL KAPANDI, EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Kürsü eylemi devam ederken Karaca, genel kurulu kapattı. DEM Partililer ve AK Parti milletvekilleri arasında yaşanan itiş kakış sırasında pankartlar havada uçuştu.

Kapanan Genel Kurul’da milletvekillerinin eylemleri devam ediyor ve geç saatlere kadar süreceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler