1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Tonya'da Şok Olay.. Belediye Başkanı Osman Beşel'e Fiziksel Saldırı!
Hakkari'de Adalet Krizi.. Belediye Eşbaşkanı Akış'a 19 yıl 6 ay Ceza Verildi!

Hakkari'de Adalet Krizi.. Belediye Eşbaşkanı Akış'a 19 yıl 6 ay Ceza Verildi!

Hakkari Belediye’sinin seçilmiş eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, 2014 yılında açılan davanın 61’inci duruşmasında 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Hakkari Belediye’sinin seçilmiş eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, 2014 yılında açılan davanın 61’inci duruşmasında 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyım atanmasının ardından gelen bu karar, Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verildi.

MEHMET SIDDIK AKIŞ’A AĞIR CEZA

2014 yılında başlatılan dava kapsamında, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, bugün gerçekleşen 61’inci duruşmada 19 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

ADLİYEDE GERGİNLİK

Duruşma öncesi Hakkari Adliyesi’nin güvenlik önlemleri artırıldı ve milletvekilleri ile gazetecilerin içeri girişine izin verilmezken, sadece sınırlı sayıda avukatın içeri alınmasına müsaade edildi.

DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal’ın polislerle yaşadığı tartışma ve halkın ‘Sıddık Akış irademizdir’ sloganlarıyla adliye önünde toplanması dikkat çekti.

hakkari.png

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Akış’ın duruşması öncesinde, adliye çevresinde polis barikatları kuruldu ve bölge zırhlı araçlarla abluka altına alındı.

Avukatlar dışında kimsenin katılmasına izin verilmeyen Akış’ın duruşması sırasında, seyirci bölümünün çevik kuvvet polisleri tarafından doldurulduğu bildirildi.

AKIŞ’IN SAVUNMASI VE İDDİALAR

Duruşmada savunma yapan Akış, kayyım atanmasına gerekçe gösterilen davanın siyasi olduğunu ve FETÖ firarisi bir savcı tarafından hazırlandığını vurguladı.

Kendisinin mücadelesine devam edeceğini belirten Akış, “Benim başım dik. Kaçmadım, yaptığım her şeyin arkasındayım” dedi ve FETÖ’cü savcının iddianamesiyle yargılanmak istemediğini ifade etti.

MAHKEME KARARI VE SONRASI

Avukatların savunmalarının ardından verilen aranın sonunda mahkeme, Akış’a verilen hapis cezasını açıkladı.

Kararın duyurulmasının ardından, DEM Partililer tarafından mahkeme önünde protesto gösterileri düzenlendi.

TÜLAY HATİMOĞULLARI’NIN AÇIKLAMASI 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yürüyüşün ardından Hakkari Valiliği önünde yaptığı açıklamada, mahkeme kararını yok saydıklarını ifade etti ve Hakkari halkının DEM Parti’nin yanında olduğunu vurguladı.

VALİLİK ÖNÜNDE NÖBET

Hatimoğulları’nın açıklamasının ardından, DEM Parti ve DBP heyeti tarafından valilik önünde başlatılan nöbete DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Leyla Zana’nın da katılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler