1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kars’ta
TBMM'de 'Mülakat' Tartışması.. Kars'ta Sizi Çoban Bile Yapmazlar!

TBMM'de 'Mülakat' Tartışması.. Kars'ta Sizi Çoban Bile Yapmazlar!

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Kars'ta çoban alımları sırasında yapılan mülakat uygulamasını eleştirdi.

A+A-

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP Milletvekilleri arasında "çoban alımında mülakat" tartışması çıktı.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Kars'ta çoban alımları sırasında yapılan mülakat uygulamasını eleştirdi.

Mülakatlarda sorulan soruları AK Parti sıralarına dönerek yönelten Alp, "Kars'a gelseniz sizi çoban bile yapmazlar" sözlerini sarf etti.

SİZİ ÇOBAN BİLE YAPMAZLAR!

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; CHP Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars'ta çoban olmak için bile mülakat yapılmasına tepki göstererek konuyu TBMM’de gündeme taşıdı.

AK Parti milletvekillerinin tepki gösterdiği konuşmayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, sosyal medya hesaplarından da konuyu paylaşarak Kars'ın gençlerini çoban olmaya muhtaç etmenin ve ardından mülakat yapmanın ne kadar yanlış olduğunu vurguladı.

Milletvekili Alp, paylaşımında; “Kars’ın gençlerini önce çoban olmaya muhtaç ettiler, sonra da çobanlık için bile mülakat yaptılar.

Çoban mülakatında Kars’ın gençlerine sordukları soruları mecliste AK Parti vekillerine sordum hiçbiri cevap veremedi.

Onlara da Kars gençleri adına ben cevap verdim.

Mülakat yapmakta ısrar edenlere ibret olsun !” ifadelerini kullandı.

Kars'ın gençlerine yöneltilen mülakat sorularını mecliste AK Parti vekillerine sorduğunda ise cevap alamadı.

Bu durum karşısında Alp, kendi cevaplarını vererek konuyu daha da derinleştirdi. Kars gençlerinin bu duruma maruz kaldığına dikkat çekerek mülakat yapılmasının ne kadar anlamsız olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, Kars'ta yaşanan bu olay, sadece bir çoban alımı meselesi gibi görünse de aslında Türkiye'deki işsizlik ve adaletsizlik sorunlarını da ortaya koyması anlamında ironik bir gerçekliği de gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.