1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mardin'de Yüz Yüze Vaaz Semineri Sona Erdi
Tahir Elçi Davası 8 Ay Sonraya Ertelendi

Tahir Elçi Davası 8 Ay Sonraya Ertelendi

Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, 8 ay sonraya ertelendi.

A+A-

Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, 8 ay sonraya ertelendi. Duruşma sonrası açıklama yapan avukatlar, karara tepki gösterdi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, karara tepki gösteren baro başkanları ve avukatlar, duruşmanın ardından adliye binasının önünde açıklama yaptı. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, "Ömrünü faili meçhul cinayetlere adamış Tahir Elçi dosyasını, faili meçhul bırakmayacağız" dedi.

Mahkeme heyetinin duruşma salonunu terk ettiğini hatırlatan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, yaptığı açıklamada yaşananları şöyle anlattı: “Mahkeme heyeti, yaptığımız savunmaları gerekçe göstererek duruşma salonunu terk etti. Yaptığımız görüşmelerden sonra duruşma salonuna tekrar gelen mahkeme heyetine taleplerimizi yineledik ama maalesef duruşmaya başlarken dile getirdiğimiz soruşturma aşmasındaki etkisiz ve isteksiz sürecin kendileri tarafından sürdürüldüğünü bir kere daha gördük. Biz de buradan bir kere daha sesleniyoruz, ömrünü faili meçhul cinayetlere adamış Tahir Elçi dosyasını, faili meçhul bırakmayacağız.”

‘BU DAVA SAHİPSİZ DEĞİL’

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bozkurt, davayı sahipsiz bırakmamak için Diyarbakır’da bulunduklarını belirterek “Bunca yıllık meslek hayatımda görmediğim bir şey gördüm; yargılama yapmamak için mahkeme heyeti küserek salonu terk etti. Bunlara şahit oluyoruz ama bunlara şahit olmayan bir ülke için bütün barolar çalışmaya devam edeceğiz. Bu dava sahipsiz değildir” dedi.

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu ise, “Bugün en meşru haklardan biri, sayın Türkan Elçi’nin anlaşılma talebiydi. Sadece görmek değil, aynı zamanda anlamamız lazım. Tahir Elçi’nin başına gelenleri herkes gördü. Şimdi bir tek şey istiyor, anlamak... Bunun hukuk dilindeki karşılığı da şudur: Adalet. Yaşam hakkını, insan haklarını savunmak adına burada olmaya devam edeceğiz. Anlaşılmak, talebimizin yerine getirildiğini, adil bir yargılamanın yapıldığını görmek istiyoruz” diye konuştu.

'MAHKEME ADİL DAVRANMIYOR'

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2 yılda 6 duruşmanın yapıldığını hatırlatarak, duruşmanın sekiz aya sonraya ertelenmesinin adil bir yargılanma olmayacağına ve adaletin gerçekleşmeyeceğine işaret ettiğini söyledi. Hazırlanan iddianamenin olayı aydınlatacak bir iddianame olmadığını vurgulayan Tanrıkulu, şunları söyledi: “İki yıldır yürütülen dava adil yargılanma kurallarından uzaktır. Müdahil tarafın talepleri yerine getirilmektedir ve müdahil taraftan habersiz kararlar alınmaktadır Sayın Ahmet Davutoğlu’nun tanıklığından, duruşma olmaksızın vazgeçilmiştir. Mahkeme olayı aydınlatmaktan uzaktır, taraflıdır ve adil davranmamaktadır. Tahir Elçi’nin katilleri belidir. Bir siyasi suikaste kurban gitmiştir. Bu yargı düzenini protesto ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler