1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. SPK'nın Yönetimine Bir Şair GİRDİ
SPKnın Yönetimine Bir Şair  GİRDİ

SPK'nın Yönetimine Bir Şair GİRDİ

Sermaye Piyasası Kurulu yönetimine ilk kez bir 'şair' atandı...

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu yönetimine ilk kez bir 'şair' atandı... Muhafazakar kesimin Sezai Karakoç'tan sonra en çok bilinen isimlerinden Prof. Nurullah Genç, yönetim kuruluna girdi..

Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) şair dönemi... Hükümet, SPK yönetimine, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Sezai Karakoç'tan sonra muhafazakar kesimin en bilinen şairlerinden Prof. Nurullah Genç'i atadı.

Yeni yıldan önce Meclis'ten geçerek yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kanunu ile SPK yönetimi görevden alındı ve yeni yönetimde yer alacak isimlerin ataması önceki gün yapıldı. Yeni SPK Başkanı Vahdettin Ertaş'ın adının, Metro'nun sahibinin yargılandığı davada geçiyor olması kamuoyunda en çok tartışılan konular arasında yer buldu. SPK yönetimine giren yeni isimlerden Prof. Dr. Nurullah Genç ise iktisatçı özelliğinin yanı sıra şair kimliği ile de dikkat çekti.

BAŞBAKANIN ŞAİRİ

Prof. Dr. Genç'in, çok sayıda şiir kitabı bulunuyor. Başbakan Erdoğan da şiir kasetinde, Genç'in 'Beni Yakışına' adlı şiirini seslendirmişti. Genç, 36 kıtalık 'Yağmur' adlı şiiriyle 1990'da Türk Diyanet Vakfı'nın Nat-ı Şerif Büyük Ödülü'nün de sahibi.
1960 Horasan doğumlu olan Genç, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. Aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. Yine aynı üniversiteden profesör unvanını aldı.

ÖDÜLLÜ ESERLERİ VAR

Genç, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden ders veriyordu. Şair ve romancı kimliği ile de tanınan Genç'in şiirleri çok sayıda ödül de aldı. Genç'in eserleri arasında, 'İntizar, Yağmur, Rüveyda, Aşk Ölümcül Bir, Gül ve Ben, Hüznün Lalesidir Dünya, Sensiz Kalan Bu Şehri, Yürüyelim Seninle İstanbul'da, Müpteladır Gemiler Benim Denizlerime, Her Şey Yanıp Gül Oldu, Siyah Gözlerine Beni de Götür, Tutkular Keder Oldu' da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.