1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Kriz Devam Ediyor.. Hakkari'de DEM Partili Belediyeye Kayyum Atandı!
Kriz Devam Ediyor.. Hakkari'de DEM Partili Belediyeye Kayyum Atandı!

Kriz Devam Ediyor.. Hakkari'de DEM Partili Belediyeye Kayyum Atandı!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı. 

A+A-


31 Mart Yerel Seçimleri'nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kazandığı belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı

HAKKARİ BELEDİYESİ’NE KAYYUM ATANDI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; 31 Mart Yerel Seçimleri’nde zafer kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından müdahale edildi. 

hakkari-001.jpeg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığı, seçilmiş Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın ‘geçici tedbir olarak’ görevden uzaklaştırıldığını ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in ‘Belediye Başkan Vekili’ olarak görevlendirildiğini duyurdu.

POLİS BASKINI VE GÖZALTI

DEM Parti’nin kazandığı Hakkari Belediyesi’ne polis tarafından baskın düzenlendiği ve Eşbaşkan Mehmet Sıddık Akış’ın Van’da gözaltına alındığı bildirildi. 

DEM PARTİ’DEN TEPKİLER

DEM Parti, yaşanan bu gelişmeyi ‘irade gaspı’ ve ‘darbecilik’ olarak nitelendirdi. 

Parti, yaşananları ‘irade gaspı’ ve ‘darbecilik’ olarak nitelendirdi ve halkın bu anlayışı 31 Mart’ta demokratik yollarla reddettiğini ve demokratik tepkilerini en üst düzeyde göstereceğini belirtti.

DEM Parti, polisin Hakkari Belediyesi’ne baskın düzenlediğini, Eş Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın Van’da gözaltına alındığını duyurdu. 

DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Her seferinde halk iradesine yenilen iktidar, yine en iyi bildiği yol olan irade gaspına, darbeciliğe başvurdu. Bu sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi. Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz" denildi. 

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİNE YASAK

Hakkari Valiliği, yaşanan olaylar sonrasında 3 Haziran’dan 12 Haziran’a kadar sürecek olan bir dizi yasaklama kararı aldı. 

Kentte gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları, basın açıklamaları ve benzeri tüm protesto eylemleri yasaklandı. 

Valilik, bu kararın milli güvenlik, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması amacıyla alındığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler