1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Nahçıvan'dan Kars'a Seçim Öncesi Ziyaret
Sezai Yazıcı SERKA'yı Ziyaret Etti

Sezai Yazıcı SERKA'yı Ziyaret Etti

Araştırmacı-Yazar Sezai Yazıcı, Serhat Kalkınma Ajansı'nı (SERKA) ziyaret ederek Genel Sekreter İbrahim Taşdemir ile görüştü.

A+A-

SERKA Genel Sekreteri Taşdemir'i ziyaret eden Araştırmacı-Yazar Sezai Yazıcı, ajansın çalışmaları ile bölge illerinde yapılan bilimsel ve kültürel araştırmalarla ilgili bir süre sohbet etti.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, SERKA'nın bölge illerinin gelişmesi için önemli yatırımları hayata geçirdiğini belirten Yazıcı, on yıl boyunca üzerinde araştırma yaptığı ve ajansın desteğiyle yayınladığı Ani ile ilgili dört kitabını Taşdemir'e hediye etti.

SERKA Genel Sekreteri Taşdemir de, ziyaretinden ötürü Yazıcı'ya teşekkür etti.

KİTAPLAR HAKKINDA

  • Ani Kaynakçası: Bu kitapta Ani üzerine yayınlanmış dünyadaki bütün dillerde 2 bin 29 eserin ya da 2 bin 29 çalışmanın künyesi yer alıyor ve Ani’nin milattan önce 2000’den başlayarak UNESCO Dünya Miras Listesine eklenmesine kadar geçen süre içerisinde kronolojisi aktarılıyor. Bu da 225 madde de aktarılıyor.
  • Seyyahların Gözünden Ani: Ani Seyyahları, 42 Seyyahın Ani’yi ziyaret ettiği aktarılıyor. Bunların birkaçı bizim şuana kadar hiç bilmediğimiz Salt Ani değil Kars’ın tarihini de zenginleştirecek bilgiler bize veriyor. Tarih kitaplarında da farklı bildiğimiz bilgileri deşiyor, daha anlamlı bilgiler ortaya koyuyor.
  • Ani Through the Eyes of Travelers: Bir başka kitap ise Ani Seyyahlarının İngilizcesi oluyor.
  • Ani Sırları: Eş zamanlı çıkarttık ki bütün dünyada aynı anda 4 kitap da okunabilsin. Belki fark etmişsinizdir bu kitaplar, buradaki kaynaklar kendi özgün dili. Eğer bu Latin batı dillerindeki harflerle değilse Latin harflerine transkripte ettik. Türkçelerini yazdık. İngilizce ise İngilizcelerini yazdık. Yani herkesin okuyabileceği türden kitaplar. Çevrilmesi gereken yerler ise sol taraf Türkçe, sağ taraf İngilizce. Ani sırları da böyle bir kitap. Yani yabancının da Türk’ün de aynı anda okuyacağı türden kitaplar.

Sezai Yazıcı SERKA'yı Ziyaret Etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.