1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hrant Dink, Katledilişinin 17'nci Yılında Vurulduğu Yerde Anıldı
Sevinç İnönü'den Erdoğan'a 'FETÖ' Yanıtı

Sevinç İnönü'den Erdoğan'a 'FETÖ' Yanıtı

Fethullah Gülen'le ilgili bir soruyu yanıtlarken "Bülent Ecevit ve Erdal İnönü bunların en yakın dostuydu" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'den yanıt geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Erdal İnönü’yle ilgili iddialarına, eşi Sevinç İnönü’den tepki geldi.

Erdoğan’ın iddialarını ‘şiddetle’ reddettiğini belirten Sevinç İnönü “Eşim hiçbir zaman laik demokratik cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri düşmanları ile bırakın “yakın arkadaş”lığı, hiçbir şekilde ilişki içinde olmamış, bunların okullarını ziyaret etmemiş davetlerine katılmamıştır” dedi.

ERDOĞAN: BİZİM ZAMANIMIZDA BÜYÜDÜ AMA ALDATILDIK

Erdoğan, CNN Türk -Kanal D ortak yayınında ‘FETÖ’yle ilgili bir soruyu yanıtlarken, “FETÖ ile mücadele falan hepsi bir tarafa da. Bizim zamanımızda büyüdüğü şeyini reddetmem. Doğrudur. Bizim zamanımızda bunların bu tür ihanet içerisinde olmalarını gerçekten şahsım da olmak üzere hiç düşünmedik. Meğerse bunlar büyük bir ihanet şebekesiymiş. Aldatıldık. Bülent Ecevit, Erdal İnönü bunların en yakın dostuydu. Bunların yurt dışındaki okullarını Erdal İnönü’nün ziyaret ettiğini iyi bilirim. Ecevit’in aynı şekide bilirim. Davetlerine katıldıklarını iyi bilirim. Kimse kimseyi aldatmasın. Gelsinler konuşalım. Samimi değiller. Yanıldık bunlara çok inandık” açıklamasında bulundu.

Erdoğan bu açıklamaları üzerine Sevinç İnönü bugün yazılı bir açıklama yaptı. Erdal İnönü hakkında Erdoğan’ın doğru olmayan bir beyanda bulunduğunu belirten Sevinç İnönü ‘nün açıklaması şöyle:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın rahmetli eşim Erdal İnönü’yü kendi siyasetine alet ederek doğru olmayan bir beyanda bulunması sadece 24 Haziran korkusu ile açıklanabilir. Hayatta olmayan bir kişiyi suçlayıp bir de üstüne ‘Gelsinler konuşalım.’ demenin başka ne anlamı olabilir?

Laik demokratik cumhuriyete yürekten inanmış bir bilim adamı ve siyasetçi olan eşim Erdal İnönü, yaşamını bu değerleri savunarak geçirmiş, 12 Eylül darbecilerinin engelleri ile mücadele etmiştir. Eşim hiçbir zaman laik demokratik cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri düşmanları ile bırakın ‘yakın arkadaş’lığı, hiçbir şekilde ilişki içinde olmamış, bunların okullarını ziyaret etmemiş davetlerine katılmamıştır. Bu iddiayı şiddetle red ediyorum.İddia sahibi hakkında yasal yollara başvurma hakkımı saklı tutuyorum. Hayatta olmayan bir kişi hakkında böyle gelişi güzel dayanaksız ve gerçek olmayan bir iddianın dindarlığı kimseye bırakmayan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya atılmış olmasını da kamuoyunun değerlendirmesine saygılarımla sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.