1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üniversite İhaleyi Fesh Etti
Sessiz ve Kararlı Direniş.. Meydan 'Cumartesi Anneleri'ne Tamamen Açılsın!

Sessiz ve Kararlı Direniş.. Meydan 'Cumartesi Anneleri'ne Tamamen Açılsın!

Cumartesi Anneleri'nin sessiz ve kararlı direnişi, Türkiye'nin insan hakları mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olan 1000'inci haftaya yaklaşıyor.

A+A-

Cumartesi Anneleri'nin sessiz ve kararlı direnişi, 1000'inci haftasına girerken, gözler Galatasaray Meydanı'na çevrildi.

Cumartesi Anneleri'nin sessiz ve kararlı direnişi, Türkiye'nin insan hakları mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olan 1000'inci haftaya yaklaşıyor.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2018'de yasaklamasıyla başlayan engellemelere rağmen, birkaç kişiyle sınırlı da olsa meydan açılmış olsa da, Cumartesi Anneleri bu durumu kabul etmiyor.

Ancak Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar ve hak ihlalleri konusundaki uyarılara rağmen, Anneler meydanın tam anlamıyla açılmasını ve insan hakları savunucularına yer verilmesini talep ediyor.

YOĞUN DESTEK VERECEĞİZ

PolitiKARS’ın BirGÜN’den derlediği habere göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı çağrı da bu önemli haftaya dikkat çekiyor.

Türkiye'nin utanç verici durumlardan kaçınarak hak arayışında bulunması ve anayasal hakların kullanılmasının önemine vurgu yapılırken; CHP milletvekilleri, örgütü ve yöneticileri de Annelerin yanında olacakları ve bu mücadeleye destek verecekleri belirtildi.

Cumartesi Anneleri'nin sesini daha güçlü bir şekilde duyurmasına olanak sağlayacak ve tarih önünde haklarını arayan bu grup için önemli bir dayanışmayı ifade edeceği kaydedildi.

DIŞ BASIN DA TAKİPTE

Cumartesi Anneleri'nin sivil itaatsizlik eylemlerine ve hak arayışlarına uluslararası düzeyde de dikkat çeken bu Fransız gazetesi Le Monde gazetesi, kaybedilen insanların sayısındaki artışı vurgulayarak Türkiye'deki insan hakları sorunlarını dünya kamuoyuyla paylaştı.

Emek Partisi (EMEP) milletvekilleri de bu konuda Meclis'te girişimde bulunarak Cumartesi Anneleri'nin taleplerini gündeme taşıdılar.

Cumartesi Anneleri'nin haklı mücadelesinin, geçmişte yaşanan haksızlıkların unutulmaması ve adaletin sağlanması adına, Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde önemli bir adım olacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler