Kültür Başkenti Karizmayı ÇİZDİRDİ

İstanbul'da Sanat Galerisi açılışına katılan kişilere yönelik saldırı Avrupa basınında geniş yer buldu.

İstanbul'da Sanat Galerisi açılışına katılan kişilere yönelik saldırı Avrupa basınında geniş yer buldu. 

Alman ve Fransız yazılı basını saldırıyı 'İstanbulda alkollü içki içildiği için insanlara saldırıldığı'nı haberlerine taşıdı. Avrupa Başkenti İstanbul bu tür haberlerle karizması çizildi.

Yabancı basın biryandan İstanbulun güzelliklerini okuycularına tanıtırken, İstanbulun eğlence merkezi İstiklal Caddesi, Beyoğlu semtinde Sanat Galerisinde içki içenlere yapılan saldırıların Avrupa Başkenti İstanbul'a yakışmadığını yazdılar. Avrupa basını çıkan arbedede 40 kişinin sopa, bıçak, taşlarla galeriye saldırıp 5 kişiyi yaraladığını yazdı.

Saldırganların 'Allahu Ekber' sesleriyle saldırıya geçtiklerini ve galerinin küratoru Nazım Dikbaş'ın basın toplantısında 7 şüpheli kişinin tutuklandığını duyurdu. Fransa'nın Alsas bölgesinde çıkan 400 bin tirajlı 'Dernıeres Nouvelles D'Alsace' gazetesi perşembe günkü nüsnasında saldırganların gözyaşartıcı gaz, karabiber spreyi kullandıklarını, yüzlerce insanın kaçmak için güvenli yer aradığını yazdı. Sanat Galerilerin yoğun olduğu Beyoğlu semtinde bu üzücü olayın yaşanması Avrupada büyük bir yankı getirdi. Çoğu Galerilerin kepenk indirmesiyle büyük bir facianın önlendiğini ifade eden vernisajda bulunan sanatçı Antonio Cosentino az kalsın linç edilyorduk diye yaptığı yorumlarda Avrupa basının haberlerinde geniş yer buldu. Turistlerin uğradığı lokal ve kafelerde alkollü içeceklerin satışı muhafazakar kesimin gözüne battığı yazıldı.

Diğer Haberler

Ağrı Belediyesi'nin Hesaplarına Haciz.. 7 Milyon TL Bloke Edildi!
Birecik Belediye Başkanı ve 4 Meclis Üyesi.. DEM Parti’den İstifa Etti
Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Tahir Elçi Cinayeti Davası.. Yeni Mütalaa, Sanıkların Beraatı İstendi
Sayıştay'tan Bölge Gezisi.. Başkan Metin Yener Kars'a Geldi
Digor'da 'Kaçak Silah' Operasyonu.. 4 Kişi Gözaltına Alındı
Selim Belediyesi'nde Skandal.. Önceki Başkan 'Cep Telefonu'nu Götürmüş!
Karakolda Görevli Polis Dehşet Saçtı.. 2 Amir Hayatını Kaybetti!