1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ankara'da 'Cazibe Merkezleri Programı' Toplantısı
SERKA'dan 'Uluslararası Kars Konferansı ve Tanıtım Etkinlikleri'

SERKA'dan 'Uluslararası Kars Konferansı ve Tanıtım Etkinlikleri'

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından yürütülen “Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi” kapsamında “Uluslararası Kars Konferansı ve Tanıtım Etkinlikleri” düzenleniyor.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından yürütülen “Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi” kapsamında “Uluslararası Kars Konferansı ve Tanıtım Etkinlikleri” düzenleniyor.

1 Mart Cuma günü Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda açılış konuşmaları ile başlayacak konferans; UNESCO, UNDP, COP24, EUSALP gibi uluslararası kuruluşlardan konuşmacıların katılacağı panellerle devam edecek.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında Kars Valiliği ve SERKA tarafından yürütülüyor.

kars-002.jpg

ULUSLARARSI BASIN DA DAVET EDİLDİ

Associated Press, Al Jazzere, Agence France Presse, Financial Times, France 24 Radio gibi uluslararası basının da davet edildiği etkinlikte; ’Yöresel Gastronominin Turizme Etkisi’, ’İklim Değişikliğinin Dağ ve Kış Turizmi ile Kayak Merkezlerine Etkileri ve Bu Yönde Avrupa’da Alınan Önlemler ile En İyi Örnekler’ ve ’Zaman ve Tarihe Yolculuk: Kars’ın Kültürel Miras ve Tarih Alanlarındaki Zenginliği’ konuları ele alınacak.

Ayrıca, faaliyet kapsamında 2 Mart Cumartesi günü ise; Ayhan Sicimoğlu ve Mustafa Seven’in sosyal medya paylaşımlarıyla katılım göstereceği faaliyet kapsamında bir yemek yarışmasında birincilik kazanan Esra Tokelli’nin kaz ciğerinden yapacağı yemek gösterisi işle devam edecek.

Ayrıca, DJ Emre Duygu’nun performansı eşliğinde Sarıkamış’ta ünlü snowboardcu Süleyman Atlı’nın gece kayağı şovunun yanı sıra Mümin Sarıkaya da bir konser vereceği kaydedildi.

Türkiye’nin önemli turistik kentlerinden biri olan Kars’ın uluslararası boyutta tanıtılacağı konferans ve tanıtım etkinliklerine Kars halkı da davet edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.