1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Süryanice 'Noel Kutlaması'na İYİ Parti’den Sözlü Saldırı
Şerdil Dara Odabaşı ile Kadıköy'e Dair

Şerdil Dara Odabaşı ile Kadıköy'e Dair

“Ne yaparsak yapalım, Kadıköylülerle birlikte yapacağız” diyen CHP adayı Şerdil Dara Odabaşı, ilçenin değerlerine bağlı kalacaklarını vurguladı.

A+A-

CHP Kadıköy Belediyesi Başkan adayı Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköylüler demokrat, özgürlükçü, Atatürkçü, laik, çevreci ve hayvan haklarına saygılıdır. Biz de projelerimizi hazırlarken bu değerleri göz önünde tutarak hazırladık. Bizim projelerimizde mega projemiz ‘insan’dır. Biz insana dokunacağız” dedi. 

serdil-dara-odabasi.jpg

Kadıköy’e dair soruları Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'ya yanıtlayan Şerdil Dara Odabaşı şu yanıtları verdi: 

- Siyasetle nasıl tanıştınız?

Ben CHP’de siyaset yapan ailenin 4. kuşağıyım. 1989 yılında Ankara Emek 8. Cadde’de Murat Karayalçın ve Doğan Taşdelen’in mahalledeki seçim ofisinde aktif olarak başladım. 1992 yılında İ.Ü. Hukuk Fakültesi’ni kazandıktan 2 yıl sonra Sosyal Demokrat Üniversiteler Platformu’nun İ.Ü. temsilciliğini ve genel başkanlığını yaptım. 2011 yılında ise Oğuz Kaan Salıcı’nın İstanbul il Başkanlığını yapmasıyla il yönetim kurulu görevine atandım ve İl başkan yardımcılığı yaptım. 2012 yılında yapılan il kongresinden sonra da yönetime seçildim il başkan vekilli görevinde bulundum. Murat Karayalçın’ın il başkanı seçilmesiyle il sekreterliği görevinde bulundum. Benim siyasi geçmişim bu yönde.

‘Kadıköy beni bilir'

- Sosyal medya paylaşımları yüzünden bir tepki oluştu. Bu algıyı kırabildiniz mi?

Twitter hesabımdan “Diren Lice Kadıköy seninle” yazım PKK ile ilişkilendirilmeye çalışıldı. Ben o paylaşımı 2013 yılında Yoğurtçu Parkı’nda yapılan bir protesto yürüyüşünde Kadıköylülerle birlikte yaptım. ‘Medeni Yıldırım’ isimli bir genç Lice’de öldü. Güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanmasından kaynaklı oldu. 

Bu tüm Türkiye’de tepkiye neden oldu. Konu güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığı için Medeni Yıldırım’ın ölmesiydi. Bu durumu sadece ben değil, sadece Kadıköylüler değil Türkiye’nin tamamında da kabul edilemedi. Binlerce Kadıköylü yürüdü ve demokratik tepkisini gösterdi. Bahsettiğiniz paylaşımda yazdıklarım sadece benim değil tüm tepki gösteren Kadıköylülerin cümlesiydi. Attığım bu paylaşımı sanki hendek olayları sırasında atmışım gibi gösterdiler. Bu paylaşımın hendek olaylarıyla bir alakası yok. Hendek olayları tam 3 yıl sonra yaşandı. 

Kadıköy’de yaşayanlar sorgular. Bende bu durumu açıkladım ve doğrusunu öğrendiler, kabul ettiler. En üzüldüğüm konu Kadıköy’ü geliştirmek ve güzelleştirmek için yapacaklarımı anlatmak yerine yapmadığım, içinde olmadığım işleri anlatmak zorunda kalmam oldu.

‘Biz insana dokunacağız'

- Kadıköy’de neler yapmayı planlıyorsunuz?

Kadıköylüler demokrattır, özgürlükçüdür, Atatürkçüdür, laiktir, çevrecidir, hayvan haklarına saygılıdır. Biz bu değerlere bağlı kalarak projeler hazırlamaya özen gösterdik. Bizim projelerimizde mega projemiz ‘insan’dır. Biz insana dokunacağız. Ne yaparsak yapalım Kadıköylülerle beraber yapacağız. 
21 mahallede 5 kreş var bunu 21’e çıkarmak istiyoruz. Yine Kadıköy Belediyesi’ndeki 5 kreşi iş saatlerine uygun hale getireceğiz. Yeni doğum yapmış annelerimize “İlk doğum paketi” göndereceğiz. İçinde; pişik kremi, bez, zıbın, biberon olacak ve bebekleriyle daha fazla ilgilenmeleri için ev işlerinde bir yükü üstümüze alacağız. 

Yeni doğum yapan annelerin evlerine ücretsiz yemek de göndereceğiz. Bu yemeği komşusundan alacağız. Yemeğini aldığımız aileye de ek istihdam yaratacağız. Bunu 65 yaş üstü yurttaşlarımıza da yapacağız. 

Şiddete uğramış kadınlar için bir kadın sığınma evimiz var ikincisini de açacağız. Kadınların eğitim almaları için kadın yaşam evler açacağız. 

İş-Kur’la birlikte çalışarak istihdam merkezleri açacağız. Girişimcilik üssü kuracağız. Yeni iş imkânları yaratabilmeleri için özellikle yeni mezun öğrencileri teşvik edecek projeleri geliştireceğiz.

‘Kadıköy sporcu, sanatçı yetiştirecek’

- Spor, kültür, sanat alanında çalışmalarınız neler?

Bir spor salonu, tiyatro salonu ve sinematek açma isteğimiz var. Spor salonunda olimpiyatlarda mücadele edecek bir sporcu çıkarmak istiyoruz. Altın madalya almasını istiyoruz. Tiyatro salonlarında da Kadıköy sadece izleyici olarak yararlanıyor. Kadıköylülerin oyun sahnelenmelerini ve Kadıköylü gençlerimizin uluslararası tiyatro sahnelerinde yer almalarını istyoruz. Özgürlük Parkı içerisinde bir antik tiyatromuz var. Üstünü kapatarak kışında kullanılsın istiyoruz. Özgürlük Parkı’na bir Atatürk heykeli getireceğiz. Uluslararası belgesel festivalleri de yapabiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.