1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soylu'dan Saldırı Açıklaması, "Paraşütle" Geldiler
Şemdinli'de Jandarma Karakoluna Saldırı

Şemdinli'de Jandarma Karakoluna Saldırı

Şemdinli'de karakola bombalı araçla saldırı; 10 asker şehit, 8 sivil hayatını kaybetti, 27 yaralı var!

A+A-

Hakkari Şemdinli’de jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda 10 asker ve sekiz sivil öldü, 11 asker ve 16 sivil yaralandı.

Şemdinli-Yüksekova karayolundaki Durak Jandarma Karakolu önünde gerçekleşen saldırının, patlayıcı yüklü aracın infilak ettirilmesiyle olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvvetleri (TSK), ilk belirlemelere göre sekiz askerin öldüğünü, beş askerin yaraladığını belirtti. TSK'dan daha sonra yapılan açıklamada, ölü sayısının dokuza yükseldiği, 11 askerin de yaralandığı ifade edildi.

Daha sonra Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, olay yerinde yaptığı açıklamada, dokuzu asker, sekizi sivil 17 kişinin hayatını kaybettiğini; 27 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım ölü sayısının 18'e yükseldiğini, saldırıda 10 asker ve sekiz sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı:

“Şu an itibarıyla 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. 5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir.

Yaralılar Şemdinli Devlet Hastanesi ve Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yayın yasağı

RTÜK saat 12.10’da yaptığı açıklamayla, olay yeri görüntüleri ve resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışındaki bilgilere yönelik yayın yasağı getirdiğini duyurdu.

Vali: 4-5 ton patlayıcı kullandılar

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, olay yerinde yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Şemdinli ilçesindeki bir karakola bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 9 askerimiz şehit olurken, 8 sivil vatandaş hayatını kaybetti.

“Şu anda 9 askerimiz şehit, 8 sivil vatandaşımız ile birlikte 17 kaybımız var maalesef. 27 de yaralımız var. Yol kontrol noktasında bir kamyonete yüklü yaklaşık 4-5 tona yakın patlayıcıyı patlattılar. Şu anda olay yerindeyim. Operasyonlarımız havadan ve karadan devam ediyor.”

TSK açıklaması

TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 9 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yapılan saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluşmuştur. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

Mevzide bir asker öldü

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ise mevzide el bombası patlaması sonucu bir asker öldü.

Sözleşmeli piyade er Furkan Hamamcı’nın Hantepe üs bölgesinde el bombası patlaması sonucu öldüğü belirtilirken, el bombasının nasıl patladığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Hamamcı’nın cenazesi Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında basına kapalı düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla Kayseri'ye gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.