1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. DBP'li Digor Belediyesi'ne Kayyum Atandı
Selimde SYDVden Karoculara DESTEK

Selim'de SYDV'den Karoculara DESTEK

Kars'ın Selim İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gelir getirici proje ile sosyal güvencesi olmayan ve iş kurmak isteyen girişimcilere destek sağlanıyor.

A+A-

Kars’ın Selim İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gelir getirici proje ile sosyal güvencesi olmayan ve iş kurmak isteyen girişimcilere destek sağlanıyor.

Vakıf tarafından, tecrübe ve bilgi birikimine sahip ve maddi imkansızlıktan dolayı iş kuramayan kişiler için geliştirdiği proje ile girişimcilerin yüzü gülüyor.

Gelir getirici proje ile Reşat Yücel ve Eyüp Aydın, adlı vatandaşların ortaklaşa çalışacakları mozaik,karo ve parke taşı imalathanesi açıldı.
İşyeri açılışında konuşma yapan Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, işyerinin ilçede alanında üretim yapan tek işyeri olması münasebetiyle sürdürülebilirliğinin yüksek olduğunu söyledi.
İki ailenin bu iş yeri sayesinde geçimlerini rahatlıkla sağlayabileceklerini İfade eden Kaya,” Proje ile maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın, ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarının arttırılması ve yaşam kalitelerinin yükseltilerek toplumsal dayanışma ve bütünleşmenin sağlanması amaçlanmıştır “ dedi.
İşyeri açmanın sevincini yaşayan Reşat Yücel ve Eyüp Aydın, adlı vatandaşlarda,artık kendi alın teri ile üretim yaparak hayatlarını kazanma imkanı buldukları için Kaymakam,Mehmet Nebi Kaya’ya teşekkür etti.
Vakıf Müdürü Fikret Çelik ise, Kurulan tesisin 30.000 TL ye mal olduğunu belirterek, Gelir getirici projelerde geri dönüşlü olarak ilk iki yıl ödeme olmadığını, sonraki 6 yıl içerisinde 6 eşit taksit şeklinde faizsiz olarak uygulandığını söyledi.
Çelik, açılan ortak işletmede kişi başına 15 bin TL destek verildiğini sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.