1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Sabahat Tuncel Hakkari’de
Demirtaş'ın Anne ve Babası Hastaneye Kaldırıldı

Demirtaş'ın Anne ve Babası Hastaneye Kaldırıldı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan annesi Sadiye Demirtaş ve babası Tahir Demirtaş ile görüşmek için 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevi'nden Diyarbakır’a getirildi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın rahatsızlanan annesi ve babası Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

demirtas-002.jpeg

Alınan izinle Demirtaş'ın gece yarısı Diyarbakır'a götürülerek babasını ziyaret ettiği duyuruldu.

Konuyla ilgili Selahattin Demirtaş'ın avukatlarından yapılan açıklama şöyle: “Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası, peş peşe geçirdikleri ani rahatsızlıklar nedeniyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır.

Sayın Demirtaş'ın annesi Sadiye Hanım, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edilmiş; babası Tahir Bey ise halen kardiyoloji yoğun bakım servisinde tedavi altındadır.

Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Sayın Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür.

Emeği geçenlere, tüm sağlık ekibine müvekkilimizin ve ailesinin teşekkürlerini iletiyor, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz.”

demirtas-001.jpeg

HDP’DEN AÇIKLAMA

HDP Genel Merkezi de geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi: "Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan anne ve babasını görmesi için dün akşam Diyarbakır’a getirilmiş ve kendileriyle hastanede görüşmüştür. Demirtaş ve ailemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler