Demirtaş, Çözümün Yeri ‘Meclis’tir

Demirtaş, Çözümün Yeri ‘Meclis’tir

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasında yaptığı savunmayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

A+A-

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasında yaptığı savunmayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Avukatları aracılığıyla yaptığı açıklaması sosyal medya hesabından yayınlanan Demirtaş, çözüm sürecinde yetkili kişinin PKK Lideri Abdullah Öcalan olarak yansıtılmasına dair şunları söyledi: "Kürt sorununun farklı başlıkları ve boyutları bulunuyor. Çözüm, anayasal ve yasal zeminde gerçekleşmek durumundadır ve doğal olarak bunun yeri TBMM’dir. Burada da HDP başta olmak üzere siyasi partiler çözümün muhataplarıdır.

Bununla birlikte, sorunun tüm boyutlarıyla kalıcı şekilde çözülebilmesinin yegane yolu, tüm tarafları yasal zeminde çözüme dahil etmektir.

Bu anlamda, Öcalan’ın çözümdeki önemli rolünü yadsıyan, yok sayan politikaların başarı şansı yoktur.

Çözümün sağlanması için her aktörün farklı düzeyde rolü ve önemi bulunmaktadır. Aktörlerin herhangi biri yok sayılarak, karşılaştırılmaya çalışılarak aranan çözüm, çözüm değil, ya saf hayal ya da art niyettir.

Bu vesileyle, bizimle çalışma yürüten ve fedakarca dayanışma gösteren avukatlarımız, danışmanlarımız ve parti genel merkezimiz hakkında kullanılan dile, eleştiri sınırlarını aşan ifadelere cevap vermek istemiyorum. Herkesi daha dikkatli ve özenli davranmaya davet ediyorum. Kimse olmayan şeyler üretmesin.

Bu zorlu ve tarihi süreçte komplo teorilerini bir kenara bırakıp canla başla mücadele etmek dışındaki tüm seçeneklere kapalı olacağız ve direne direne kazanacağız. Herkese selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum.

Not: Duruşmanın SEGBİS çözüm tutanakları çıktığında sizlerle paylaşacağız. Haberi yapan gazeteci arkadaşların herhangi bir art niyeti de yoktur, çarpıtması da. Haber eksik, haberdeki sözler bağlamından kopuk olduğundan ve sanki HDP’yi tümden yok sayan bir anlam çıktığı için düzeltme ihtiyacı doğmuştur.”

NE OLMUŞTU?

HDP hem sosyal medyada hem de basın mensuplarıyla paylaştığı beyanda şu cümleye yer vermişti: “Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir.”

Duruşma devam ederken yazılan bu tweet, akşam saatlerinde silindi.  

Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil de sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK'nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti.

“Demirtaş'ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır.

Ayrıca, Demirtaş'ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler