1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. ‘Sel Felaketi’nde Son Durum
‘Sel Felaketi’nde Son Durum

‘Sel Felaketi’nde Son Durum

Kırklareli ve İstanbul’da 7 kişinin yaşamını yitirdiği selde bir kişiyi arama çalışmaları sürerken,  744 iş yeri ve 564 konutta su baskını yaşandı.

A+A-

Kırklareli ve İstanbul’da 7 kişinin yaşamını yitirdiği selde bir kişiyi arama çalışmaları sürerken,  744 iş yeri ve 564 konutta su baskını yaşandı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da ve Kırklareli'nde yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği  sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, İstanbul'da şu ana kadar tespit edilen 564 konutta ve 744 iş yerinde su baskını yaşandığını ve 172 aracın da zarara uğradığını duyurdu.

Beş kişinin yaşamını yitirdiği Kırklareli’deki sel felaketine dair de konuşan Yerlikaya, şuana kadar bir kişinin kayıp olduğunu belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yerlikaya, “Son derece derin bir vadi. Büyük sel gücüyle ağaçları kökünden söken büyük bir tahribat olduğunu biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

haberin öncesi

Kırklareli’nde sel nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 5’e yükselirken, kayıp olan bir kişiyi arama kurtarma faaliyetleri ise sürüyor.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde sele kapılan 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise kayıp. Kayıp kişi için bungalov evlerin bulunduğu alanda arama kurtarma faaliyetleri ediyor. 

BUNGALOV EVLER KAÇAK ÇIKTI

Kırklareli'nde sel nedeniyle 5 kişinin yaşamını yitirdiği bungalov evlerin kaçak olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, savcılığın soruşturma başlattığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.