1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Liderler Yavuz Sultan Selim’den Karşıya Geçti
Seçim'24 | DEM Parti, Batıda Aday Çıkaracağı İlleri Açıkladı

Seçim'24 | DEM Parti, Batıda Aday Çıkaracağı İlleri Açıkladı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart’ta yapılacak seçimlere dair partinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart’taki yerel seçimlere dair yapacakları halk oylaması ve gündemdeki gelişmelere ilişkin partinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. 

Doğan, Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri ve Samsun’da aday çıkaracaklarını açıkladı.  

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun’da aday çıkaracaklarını açıkladı.

Doğan, 13-14 Ocak'ta 90 seçim bölgesinde sandık kurulacağını ve yaklaşık 100 bin delegenin oy kullanacağını belirterek, partilerinin halk oylamasında “Kent Uzlaşısı” modelini esas aldığını söyledi.

Doğan, 90 seçim bölgesinde toplamda 4 bin adayın yarışacağını ve adayların bu şekilde belirleneceğini belirterek, "Kent Uzlaşısı yalnızca güç birliği, işbirliği ya da demokrasi güçleri ile yan yana gelme veya siyasi partilerle buluşmak üzere geliştirdiğimiz bir kavram ya da yerel seçimlerdeki gibi taktik ya da strateji değil. Biz Kent Uzlaşısı'nı ön seçimde de uyguluyoruz” dedi.

Tüm adaylıklarda bir kadın ve bir erkeğe oy verileceğini, 5 bine yakın parti çalışanının, milletvekilleri, danışmanlar, PM ve MYK üyelerinin ön seçim boyunca çalışacaklarını kaydeden Doğan, “Olası itirazlar olursa; bunun için seçim komisyonları ve gerekli mekanizmalar oluşturuldu. Ön seçimlerde herhangi bir aday yüzde 50+1 oranında oy alamazsa ikinci seçim yapılacak. İkinci turda en fazla oy alan isim DEM Parti’nin belediye eş başkan adayı olacak” diye konuştu.

ŞIRNAK VE IĞDIR’DA SEÇMEN ARTTI

Şırnak ve Iğdır gibi kentlere seçmen kaydırıldığını dile getiren Ayşegül Dan, “İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle göç veren bir şehir. Birdenbire seçmen sayısı yerel seçimlere aylar kala 8 bin 342 kişi Şırnak Merkez’de. Düşünün bu kadar göç veren bir şehirde nasıl olur da seçime aylar kala bu kadar artabilir” dedi.

Doğan, “Yine bir diğer örnek Iğdır’da iki yeni mahalle en az 4 bin 361 şüpheli seçmen kaydı var. Bunlardan biri daha 7 ay önceki seçimde olmayan bir adreste toplam 743 erkek seçmen olarak kaydedilmiş. Adres sorgulama sisteminde buranın il emniyet müdürlüğü olduğunu tespit ediyoruz. Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nde belli 743 polis ikamet ediyor. Iğdır ilinde demek ki polisler evden online çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Partinin hukuk komisyonunun durumu yakından takip ettiğini aktaran Doğan, “İtiraz başvuruları hazırlandı. Her bir hileli seçmen kaydı için gereken hukuki süreç de başlatılacak. Tekrar ediyorum, mükerrer oy, hayali seçmen kayıtları, seçmen taşıma, mazbata gaspı ne yaparlarsa yapsınlar kayyımları göndereceğiz. Bu konuda kesin kararlıyız” dedi.

7 İLDE ADAY GÖSTERECEĞİZ

Türkiye'nin geri kalan yerlerinde batısında ilk etapta aday gösterecekleri 27 ilçeyi daha önce açıkladıklarını anımsatan Doğan, şu açıklamayı yaptı:

“MYK’mizde tartışılarak, Merkezi Seçim Koordinasyonu’muz ve Yerel Yönetimler Komisyonumuz’un çalışmaları ve sunumları doğrultusunda ilerleyen bir çalışma, aşama aşama bu konuya ilişkin açıklamalar yapacağımız. Aday göstereceğimiz yer, aday göstermeyip güç birliği yapacağımı daha önce de ifade etmiştik. Bu doğrultuda aday göstereceğimiz bazı yeni yerleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun. Toplum 7 ilde aday göstereceğiz. Aday göstereceğimiz yerlere ilişkin çalışmalar tamamlandıkça aşama aşama sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Gözünüz kulağınız bizde olmaya devam etsin."

CHP İLE GÖRÜŞMELER

DEM Parti'nin dün CHP’ye yaptığı ziyaret sonrası bir uzlaşının çıkıp çıkmadığına dair soruyu yanıtlayan Doğan, “Yapılması muhtemel yerler nereler olabilir, olamaz mı? Buna dair bir çalışma yürütülebilir mi?' diye konuşulduğunda kendileri açıkladılar. Her iki partinin ilgili komisyonları çalışmaları yürütecek. Henüz netleşen bir şey yok. Çalışmalar ilerledikçe kamuoyu düzenli bir biçimde bilgilendirilecek, tüm süreçlerde ola geldiği gibi açık ve şeffaf bir biçimde bunları sizlerle paylaşacağız. Değindiğim gibi bir ortaklaşma olacak mı olmayacak mı? Henüz bu konuda netlik kazanmış bir şey yok. Bunlar ilgili komisyonlar tarafından, her iki partinin ayrı komisyonları tarafından karşılıklı bir biçimde değerlendirilecek. Ortaklık konusunda bir mutabakat, kent uzlaşısı çerçevesinde gelişirse o da sizlerle olgunlaştığı zaman paylaşılacaktır. Ama henüz paylaşmaya değer bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler