1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ölen Askerin Ailesine SALDIRDILAR
Seçim Kavgası: Ölü ve Yaralılar Var

Seçim Kavgası: Ölü ve Yaralılar Var

Urfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti'li vekil ile esnaf arasında çıkan kavgada 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Ölenler arasında AK Parti'li vekilin kardeşi ile DBP yöneticisinin iki oğlu da var.

A+A-

Urfa'nın Suruç İlçesi'nda AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile DBP'li yönetici Esvet Şenyaşar arasındaki kavga ailelerin de katılmasının ardından büyüdü. Bıçak ve silahların kullanıldığı kavgada 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerden birinin Yıldız'ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız, diğer ikisinin ise Şenyaşar'ın oğulları Adil ile Celal Şenyaşar olduğu belirtildi.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken Samsun'da açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bölgeye ambulans uçak gönderildiğini söyledi. 

AA: AK Partililere saldırı

Anadolu Ajansı, yaşananları "AK Partililere saldırı" olarak duyururken, Artı Gerçek internet sitesi ise tartışmanın "Yıldız'ın yanında bulunanlar DBP ilçe yöneticisi Şenyaşar'ın dükkanındaki 'yeşil sarı kırmızı' renkli ürünleri göstererek, 'Sen o zaman bu bez parçalarını ve paçavraları kaldır' demesi üzerine başladığını" belirtti.  

AA'nın konuya dair haberinde şu ifadeler yer aldı: "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba silahlı saldırıda bulunuldu. AK Partililere yönelik silahlı saldırı sonucu çıkan olayda 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı." 

Artı Gerçek: Yıldız, Şenyaşar'ı bıçakladı; aileler dahil oldu

Artı Gerçek'in haberinde ise şunlar aktarıldı: "Olay sırasında Yıldız'ın yanındakiler Esvet Şenyaşar'ı bıçakla yaraladı. Yıldız ve yanındakiler olay yerinden ayrılırken Şenyaşar ailesinden olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bu sırada İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız hayatını kaybetti, her iki gruptan 8 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Daha sonra İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları hastaneye giderek Şenyaşar ailesinden yaralı iki kişiyi öldürdü. Yaşamını yitirenlerden birinin Esvet Şenyaşar'ın oğlu Celal Şenyaşar olduğu öğrenildi."

"AKP’li Yıldız’ın adamları kalaşnikof da dahil silahlarla esnafa ateş etmeye başladı"

Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktarımına göre ise olay şöyle gerçekleşti: "AKP MYK Üyesi ve Urfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, Urfa’nın Suruç ilçesinde uzun namlulu silahlı kişiler eşliğinde seçim çalışmaları yaparken esnafın tepkisiyle karşılaştı. Çarşı esnafının yoğun tepkisi üzerine AKP’li Yıldız’ın adamları kalaşnikof da dahil silahlarla esnafa ateş etmeye başladı." 

CHP Suruç İlçe Başkanı: Baba ve oğul hastanede katledildi

CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören ise, DBP'li yönetici Esvet Şenyaşar ile oğlu Celal Şenyaşar'ın kaldırıldıkları hastanede "katlediklerini" iddia etti.  Gören olayı medyablok’a şöyle anlattı: “AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yılmaz ve kardeşleri bir esnafın tuhafiyecinin dükkanına giriyor. Esnaf da duruma tepki gösterince silahlı kavga çıkıyor. Onlar da saldırıyor. Hastaneye götürülen baba oğlu da orada katledildi” 

NTV'ye açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,  "Milletvekilinin ağabeyi hayatını kaybetti, 4 kardeşi de yaralı" dedi.

Sağlık Bakanı: Uçak ambulans gönderildi

Bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da olayı haber alır almaz Suruç'a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler