1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ticaret Bakanı Ömer Bolat Kars'ta
Sarıkamış '2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Geri Sayım Başladı

Sarıkamış '2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Geri Sayım Başladı

ürkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Kars'tan start alacak.

A+A-

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı olan Sarıkamış Rallisi için geri sayım başladı.

23-25 Şubat 2024 tarihlerinde Kars'ta düzenlenecek olan rallide ekipler, 3 gün boyunca kar ve buzlu zeminde yaklaşık 250 kilometre yol kat edecek.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Kars'tan start alacak.

TOSFED Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı olarak planlanan Sarıkamış Rallisi; Kars Valiliği, Kars Belediyesi, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Duja Hotels, VST Tour, ICRYPEX, Spor Toto, Remed Assistance, Salados, Power App ve Fora Araç Takip sponsorluğunda Eksi 36 Spor Kulübü tarafından, 23-25 Şubat 2024 tarihlerinde Sarıkamış ve çevresinde organize ediliyor.

3 GÜN BOYUNCA 250 KM YOL KAT EDİLECEK

Sarıkamış’ın ev sahipliği yapacağı Sarıkamış Rallisi'nde ekipler, 3 gün boyunca kar ve buzlu zeminde yaklaşık 250 kilometre yol kat edecek.

sarikamis-ralli.jpg

Sezonun ilk organizasyonu olan Sarıkamış Rallisi, 23 Şubat Cuma akşamı saat 17.30’da Kars Kalesi önünde düzenlenecek start seremonisi ile başlayacak. Organizasyonun ilk gününde, saat 19.30’dan itibaren Sarıkamış Kayak Merkezi’nde oluşturulan Duja seyirci özel etabı geçilecek.

Rallinin Cumartesi günü saat 08.00’de başlayacak olan ikinci gününde ise, Yukarı Sarıkamış, Handere ve Kızılçubuk bölgelerinde yer alan Remed Assistance, Petrol Ofisi Maxima ve Şehitler etapları iki kez geçilirken, ekipler Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki Belediye Otoparkı’nda yer alan servis alanında günü sonlandıracaklar.

25 Şubat Pazar günü saat 08.00’de direksiyon başına geçecek olan ekipler, bu kez de Yağbasan, İsnos ve Keklik Deresi mevkiinde yer alan Harun Hayali, Mustafa Koç ve VST Tour etaplarını ikişer kez geçtikten sonra, saat 13.20’den itibaren Duja Chalet önündeki finiş podyumunda gerçekleşecek ödül töreni ile sezonun ilk rallisini tamamlamış olacaklar.

Sarıkamış Rallisi, aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Celal Gülerhan TOSFED Ralli Kupası’na da puan verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler