1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aşdağul Beldesinde Seçimler Yenilenecek
Sandıklar Kapandı, Oylar Sayılıyor

Sandıklar Kapandı, Oylar Sayılıyor

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde saat 17.00 itibariyle sandıklar kapandı. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde kullanılan oyların sayımına geçildi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi sabah 08.00’de başladı, 17.00’ye sona erdi.

Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçilecek.

Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda, 191 bin 884 sandık kuruldu. Yurt içi ve dışındaki toplam seçmen sayısı 64 milyon 113 bin 941’di.

YAYIN YASAĞI KALKTI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, açıklamalarda bulundu. Yener, "Saat 18.30 itibarıyla yayın yasağı kalktı" dedi.

OY ORANLARI AÇIKLANDI 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı adaylarının aldığı oy oranlarına dair ilk açıklamayı yaptı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İKİNCİ TURA KALDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı adaylarının aldığı oy oranlarına dair açıklama yaptı. Yener, "Toplam sandıklarda açılma oranı yüzde 91,93. Yurt içi sandıklarda açılma oranı yüzde 94.68, yurt dışı sandıklarda açılma oranı ise yüzde 36,85’tir. Bu verilere göre sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,36, Kılıçdaroğlu yüzde 44,99, Sinan Oğan yüzde 5,21, Muharrem İnce yüzde 0.43 oy oranına sahiptir" dedi. 

secim2023-cb.jpg

Yener, milletvekilleri seçimlerindeki son duruma dair ise şu bilgileri verdi: “Şu an itibariyle yüzde 7’lik ülke barajını geçen siyasi partilerimiz Cumhur İttifakı’nda AKP, MHP, Yeniden Refah Partisi ve BBP’dir; Millet İttifakı’nda CHP, İyi Parti; Emek ve Özgürlük İttifakı’nda Yeşiller ve Sol Parti ve TİP’tir.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.