1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Açlık Grevleri Sonlandırıldı
RTÜK, TELE1’i 3 gün Karartacak

RTÜK, TELE1’i 3 gün Karartacak

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK’ün TELE1’e verdiği üç günlük ekran karartma cezasına ilişkin verilen yürütmeyi durdurma kararını iptal etti. TELE1, 23-24-25 Şubat’ta ekran karartacak.

A+A-

Ankara Bölge İdare Mahkemesi (İstinaf), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) TİP Milletvekili Serra Kadıgil’in Diyanet eleştirisi sebebiyle TELE1’e verdiği üç günlük ekran karartma cezasına ilişkin verilen yürütmeyi durdurma kararını bozdu.

Karar nedeniyle TELE1 23-24-25 Şubat’ta üç gün ekran karartacak.

PolitiKARS'ın bianet'ten derlediği habere göre, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, mahkemenin kararının ardından yaptığı açıklamada “Boyun eğmeyeceğiz” dedi. 

TELE 1’in karartıldığı Türkiye’nin daha iyi, daha güzel ve daha demokratik olmayacağını söyleyen Yanardağ şöyle devam etti: “Bütün demokrasi düşmanları, yandaşlar, dönekler, iktidarın eteğine tutunanlar, gericiler ve faşistler kına yakabilirler. Ama bu devran dönecek, hesap sorma günleri de gelecek.

“Bu ceza, Anayasa tarafından teminat altına alınan basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlal edilmesidir. Mahkemeler, bu ihlalin ve eleştiri hakkının ortadan kaldırılmasının aracı olmamalıdır. Burada asıl cezalandırılan halktır, onun haber alma ve bilgiye ulaşma hakkıdır”

NE OLMUŞTU?

RTÜK, TELE1’e Enver Aysever'in sunduğu "Ayrıntılar" programına konuk olan TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” sözleri nedeniyle 19 Ekim 2022’de 3 günlük ekran karartma cezası verdi.

TELE1, cezayı haksız ve hukuksuz bularak dava açtı, cezanın iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını istedi. Ankara 2. İdare Mahkemesi 26 Ekim 2022’de oy birliği ile yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Ancak RTÜK mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. Karar istinaf olarak Ankara Bölge İdari Mahkemesine gitti. İstinaf ise yürütmeyi durdurmanın iptaline karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.