1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır’ın İkiz Kuleleri Tıraşlanıyor
Rize'de Çay Üreticilerinin Sesi Yükseldi.. Sömürüye Son, Adalet İstiyoruz!

Rize'de Çay Üreticilerinin Sesi Yükseldi.. Sömürüye Son, Adalet İstiyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) öncülüğünde toplanan Doğu Karadenizli çay üreticileri, Rize’deki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir miting düzenledi. 

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) öncülüğünde toplanan Doğu Karadenizli çay üreticileri, Rize’deki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir miting düzenledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) çağrısıyla Doğu Karadenizli çay üreticileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, ÇAYKUR’un 17 liralık yaş çay alım fiyatına tepki gösterdi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla gerçekleşen mitingde, ÇAYKUR’un belirlediği 17 liralık yaş çay alım fiyatına karşı çıkan üreticiler, “Çayda sömürüye son”, “Kaçak çay alımına hayır” ve “1 kilo çay, 2 simit almıyor” gibi sloganlarla seslerini duyurdu.

ÖZGÜR ÖZEL: “ÇAY ÜRETİCİSİNİN SESİNİ DUYURMAYA GELDİM”

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Mitingde konuşan CHP lideri Özgür Özel, çay fiyatlarındaki adaletsizliğe dikkat çekti ve “Milletin gündeminde ne varsa bizim de gündemimizde o olacak” diyerek, çay üreticilerinin sorunlarını çözmek için mücadele edeceklerini vurguladı. 

rize.jpeg

Özel, “17 lira ile geçim olur mu?” sorusunu yöneltti ve mevcut alım fiyatının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

ÇAYKUR İŞÇİLERİNDEN KADRO TALEBİ

Özel, mitingde ayrıca ÇAYKUR işçilerinin kadro taleplerine değindi ve işçilerin yılın yarısında işsiz kalmak istemediklerini, adil ücret ve çalışma koşulları talep ettiklerini dile getirdi.

YENİ ÇAY KANUNU TEKLİFİNE VURGU

CHP’nin daha önce Meclis’te reddedilen Çay Kanunu tekliflerine değinen Özel, yeni bir teklif sunacaklarını ve bu konuda Rize milletvekillerine ve Karadeniz bölgesine çağrıda bulundu. “Çay üreticisi elini uzatıyor, bu eli havada bırakmayın” diyerek destek istedi.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK VE ZAFER BİZİM OLACAK”

Özel, yaş çay alım fiyatının üzerine ek destek talebinde bulunarak, “Bu para en geç ağustos ayının sonunda ödenmelidir. Ne kadar istiyoruz? 25 lira çay fiyatı olmalıdır” dedi ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.