1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AYM, 'Dezenformasyon Yasası'nın İptal Talebini Reddetti
Reina Saldırganı Yakalandı

Reina Saldırganı Yakalandı

Ortaköy’de yılbaşı gecesi eğlence kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren saldırgan 17 gün sonra İstanbul Esenyurt'ta yakalandı.

A+A-

Ortaköy’de yılbaşı gecesi eğlence kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren saldırgan 17 gün sonra İstanbul Esenyurt'ta yakalandı.
İstanbul Ortaköy’de yılbaşı gecesi ünlü eğlence kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren “Ebu Muhammed El Horasani” kod adlı Abdulkadir Masharipov, İstanbul Esenyurt’ta gizlendiği evde yakalandı. Ebu Muhammed kod adlı bir DAİŞ üyesine ait olduğu belirtilen evde, Reina saldırganıyla birlikte 3’ü kadın 4 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından saat 23.30'da düzenlenen operasyonda, Ebu Muhammed El Horasani kod isimli saldırgan ve Kırgızistan uyruklu bir erkek ile Senegal vatandaşı Dina A. (27), Somali vatandaşı Aysha M. (27) ve Mısır vatandaşı Tene Trare (26) adlı 3 kadın yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrollünden geçirilen Reina saldırganın da aralarında bulunduğu 5 kişi Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan Ebu Muhammed El Horasani kod isimli şüpheli ve diğer 4 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
5 İLÇEDE GÖZALTI 
Şüphelilerin gözaltına alındıkları sitede polis giriş-çıkışlara izin vermedi. Abdulkadir Masharipov'un da mensubu olduğu DAİŞ'in Özbek yapılanmasına yönelik İstanbul'un 5 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
AYNI EVDE SAKLANDI 
Reina saldırısını gerçekleştiren Masharipov'un olayın gerçekleştiği ilk günden bu yana aynı evde saklandığı öğrenildi. Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan Masharipov'un yanında oğlunun da bulunduğu belirtildi. 
Kadınların DAİŞ’e katılmak için geldikleri Esenyurt'taki dairede bir süredir kaldıkları belirtildi. Ayrıca 3 kadının bu eve alınmasının arka planında uyruklarının Reina operasyonu kapsamında dikkat çekmeyecek olması olduğu öne sürüldü. 
AFGANİSTAN’DA EĞİTİM ALMIŞ 
Masharipov'un Afganistan'da eğitim aldığı ve İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi. Masharipov'un, Arapça, Özbekçe, Çince ve Rusça olmak üzere 4 dil bildiği belirtildi.
GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI
Reina saldırganının yakalandığı sitedeki görgü tanığı olay anını anlattı. Operasyon anında site girişinde bulunan Sezer Aras isimli bir vatandaş zanlıların siteden çıkarılış anını anlattı. Özel hareket polislerinin düzenlediği operasyon sonrasında gözaltına alınan şüphelilerden ikisinin çıkarıldığın aktaran Aras, "İki zanlıyı çıkardılar. Site sakinleri dışarıdaydı. İkinci zanlı çıkarılırken zanlıya linç girişiminde bulundu. Yerde sürükleyerek çıkarıyorlardı" diye konuştu.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPACAK 
İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili sabah saat 10.30'da açıklama yapacak.?
ÇAVUŞOĞLU’NDAN MESAJ
Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu attığı bir tweetle İçişlieri Bakanı Süleyman Soylu’yu, Reina saldırganın yakalanması nedeniyle tebrik etti. Çavuşoğlu, "Reina saldırganını ele geçiren, başta Bakanımız Süleyman Soylu'ya emniyet ve istihbarat teşkilatlarımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.
17 GÜNDÜR ARANIYORDU 
Katliam sonrasında Zeytinburnu’nda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karışmıştı. Saldırganın izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir’de operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.
Saldırganın Konya'da gözaltına alınan eşi ifadesinde, 20 Kasım'da Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Türkiye'ye nereden geldikleri konusunda ise birbiriyle çelişkili bilgiler bulunuyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da dile getirilen ülkeler arasında Suriye de bulunuyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.