Rahip Brunson Beyaz Saray'da

Rahip Brunson Beyaz Saray'da

Türkiye'den ayrıldıktan sonra ülkesine dönen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, Beyaz Saray'da Trump'la görüştü.

A+A-

Türkiye’de serbest kaldıktan sonra ülkesine dönen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson, Beyaz Saray’da Trump’la görüştü. Buradaki görüşmede Başkan Trump, rahip Brunson’a, “Sormam gerek, Türkiye’ye bir daha gitmek ister misiniz?” diye sordu. Brunson, bu soruya “Türkiye’yi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum” karşılığını verdi. Trump da “Türkler harika insanlar” dedi.

İzmir’de, yargılandığı davada, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilip, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan ABD’li rahip Andrew Craig Brunson, serbest bırakıldıktan sonra ülkesine döndü. Brunson’u ABD’ye getiren askeri uçak Marryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü’ne indi.

Türkiye'den ayrıldıktan sonra ülkesine dönen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, Beyaz Saray'da Trump'la görüştü. Trump görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye ile sıkıntılı bir ilişki vardı, eskiye döneceğiz" dedi. 

Brunson’ı havalimanında yetkililer karşıladı. Brunson daha sonra Başkan Trump ile görüşmek üzere Beyaz Saray’a geçti.

Brunson, Trump’a “Bizim için çok mücadele ettiniz” dedi, elini Trump’ın omuzuna koyarak dua etti. Brunson’ın oğlu ve kızı, Trump ve Pence’e teşekkür etti.

Trump burada yaptığı açıklamada, Brunson’ın serbest kaldığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tekrar teşekkür etti ve “Türkiye ile sıkıntılı bir ilişki vardı, eskiye döneceğiz” derken, “Bu arada Türkiye ile herhangi bir anlaşma olmadı” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler