1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır’ın İkiz Kuleleri Tıraşlanıyor
PYD'den Ankara Açıklaması: Biz Yapmadık

PYD'den Ankara Açıklaması: Biz Yapmadık

PYD Ankara saldırısının sorumlusu olduğu yönündeki iddiaları reddetti.

A+A-

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara patlamasını bir YPG'yi mensubunun gerçekleştirdiği yönündeki açıklamalarını yalanladı.

28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün  "Bu saldırıyı bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı" açıklaması yaptı.

DİHA’nın haberine göre, Davutoğlu açıklama yaptığı sırada Skynes Arabî televizyonuna bağlanan Müslim, Davutoğlu’nun açıklamalarının "gerçeklikle alakası olmadığını ve patlamayla hiçbir güçlerinin alakası olmadığını" söyledi.

Müslim, saldırıyı gerçekleştirdiği söylenen S. N. olarak kimliği açıklanan ve YPG militanı olarak gösterilen şahsın kendileri ile alakası olmadığını ifade ederek, Ankara patlaması ile ilgili alakalarının olmadığını söyledi. Müslim, Davutoğlu'nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığının altını çizdi. 

Müslim’in RİA Novosti’ye açıklamaları Sputnik’te ise şöyle yer aldı: "Bu kesinlikle doğru değil. Kürtlerin Ankara'da yaşanan olayla hiçbir ilgisi yok. Burada olanlar, Türkiye'nin IŞİD'le mücadelesiyle bağlantılı. Nitekim Türkiye'de yaşayan IŞİD unsurları var.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.