1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Buca’da Meslek Edindirme Kursları Başlıyor
Profesör, Öğrencisine Tecavüz mü ETTİ !

Profesör, Öğrencisine Tecavüz mü ETTİ !

Sakarya Üniversitesi öğrencisi genç kız, profesörünün kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla üniversite yönetimine ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Sakarya Üniversitesi öğrencisi genç kız, profesörünün kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla üniversite yönetimine ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Rektörlük, "Özel hayatı ilgilendirir" diyerek "uyarı" cezası vermekle yetindi.

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yaşanan olayda iddiaya göre Prof. Dr. A.S. (52), yüksek lisans yapan T.G.’yle (26) yakınlaşmak istedi. Öğrencisini her fırsatta odasına çağırarak eşiyle sorunlar yaşadığını ve boşanacaklarını anlatan A.S., genç kıza ilgi duyduğunu söyledi.

T.G., Prof. A.S.’nin ilgisinden rahatsız oldu ve bir süre okula gitmedi. Ancak A.S. bu kez öğrencisini telefonla taciz etmeye başladı. Sık sık T.G.’yi arayan ve konferanslarına davet eden A.S., her defasında olumsuz yanıt aldı. 7 Haziran 2011’de İstanbul ’a konferansa gelen A.S., T.G.’yi arayarak, mutlaka görüşmek istediğini söyledi.

‘MUHAFAZAKÂRIM, İMAM NİKÂHI KIYALIM’
T.G., A.S.’nin isteği üzerine konferansın düzenlendiği salona gitti. A.S. öğrencisine burada, “Okuldan yakında mezun olacaksın. Ben seni kaybetmek istemiyorum. Eşimden boşanmaya karar verdim. Seninle evlenmek istiyorum” dedi. Teklif karşısında şaşıran T.G., düşünmek için süre istedi. İki gün sonra okula giden T.G., A.S.’ye, eşiyle boşanması halinde evlenebileceklerini söyledi. A.S. bu kez, “Ben muhafazakar biriyim. Öncesinde imam nikâhı kıyalım. Bana güven” dedi. T.G. imam nikâhını kabul etti. A.S. ve T.G. 9 Haziran’da Sapanca’da bir restoranda imam nikâhı kıydı. A.S.’nin şahitliğini iki yeğeni yaptı. Nikâhı ise aynı üniversitede bir dönem okutmanlık yapan D.D. kıydı.

‘AİLENE SÖYLERİM’ TEHDİDİYLE ÇAĞIRDI
Bir ay sonra Mardin’de bir konferansa konuşmacı olarak davet edilen A.S., T.G.’yi de buraya davet etti. Ancak T.G. ailesinden izin alamayacağını söyleyerek teklifi reddetti. A.S. bu kez genç kıza, “Sen benim karımsın. Ben nereye istersem oraya gelmek zorundasın. Eğer gelmezsen imam nikahı kıydığımızı ailene anlatırım” dedi. Genç kız A.S.’nin bu tepkisi karşısında Mardin’e gitmek zorunda kaldı. T.G. konferansın ardından otel odasına çıktı. Birkaç dakika sonra odaya gelen A.S., kendisine direnmesine rağmen T.G.’yi zorla yatağa yatırarak ilişkiye girdi. Genç kız, yaşadıklarını kimseyle paylaşamadı.

SAVCILIK BAŞTA TAKİPSİZLİK VERDİ
Olaydan üç ay sonra ise A.S., kızı telefonla arayarak, “İlişkimizin sonu yok. Ben ayrılmak istiyorum” dedi. Şok olan genç kız, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Adli tıpta yapılan incelemede, T.G.’nin bekâretini kaybettiği ancak olayın üzerinden aylar geçtiği için bunun zorla olup olmadığının tespit edilemediği belirtildi. Savcılık soruşturmaya delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik verdi. Genç kız yılmadı. Önce rektörlüğe, ardından Başbakanlığa, sonra yeniden Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi ve soruşturma açılmasını sağladı.

REKTÖRLÜK: ÖZEL HAYATI İLGİLENDİRİR
MARDİN Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik vermesi üzerine T.G. üniversite rektörlüğüne olayı anlatan bir dilekçeyle başvurdu. Rektörlük, yapılan inceleme sonucunda A.S. ile T.G. arasında yaşananların özel hayatı ilgilendirdiği ve herhangi bir cezaya gerek olmadığını resmi bir yazıyla genç kıza bildirdi. T.G. bu cevap üzerine bu kez Başbakanlığa bir dilekçeyle başvurdu. A.S.’nin kendisine tecavüz ettiğini söyleyen T.G. cezalandırılmasını talep etti. Başbakanlık, “acil” uyarısıyla durumu YÖK ’e bildirdi. YÖK, üniversite yönetimine yeniden soruşturma yapılması yönünde talimat verdi.

KINAMA OLDU UYARI CEZASI
Komisyon, iki tarafı da dinledikten sonra, Prof. A.S.’ye, 13 Ağustos 2012 tarihinde YÖK Disiplin Yönetmeliği’nin 6. Maddesi’nde yer alan, “Hizmet dışında resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak” sucundan “kınama” cezası verdi. Ancak A.S.’nin daha önceki sicili gözönünde bulundurularak ceza, “uyarı” olarak düzenlendi.

‘ÖĞRENCİSİNE SEKS TUZAĞI’
T.G., üniversiteye itiraz dilekçesi verdi. Aynı zamanda Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeniden suç duyurusunda bulunan T.G., A.S.’nin kendisini evlenme vaadiyle kandırarak zorla tecavüz ettiğini söyledi. İmam nikahı yapıldığına dair belge ve bilgileri savcılığa veren T.G., ifadesinde, “Öğrencilerine seks tuzağı kuran bu kişinin cezalandırılmasını istiyorum” dedi. İfadeye çağırılan A.S., üniversitede verdiği bilgilerin aksine, imam nikahı kıymadıklarını ve T.G.’ye tecavüz etmediğini söyledi. Savcılığın olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.