1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uludağ Eteklerinde 60 Kaçak Baraka Yıkıldı
Pariste Hüzün, Gözyaşı ve ÖFKE ...

Paris'te Hüzün, Gözyaşı ve ÖFKE ...

Paris'te öldürülen üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in cenazesi Türkiye'ye gönderilmek üzere uğurlandı.

A+A-

Paris'te öldürülen üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in cenazesi Türkiye'ye gönderilmek üzere uğurlandı.

Paris'te öldürülen PKK kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris temsilcisi Fidan Doğan ile gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in cenazesi Türkiye'ye gönderilmek üzere uğurlandı.

Cenazeler sabah saatlerinde Adli Tıp Morgu'ndan bir konvoy eşliğinde alındı. Cenazleri uğurlamak için Avrupa'nın birçok ülkesinden gelen kişiler Villiers-le-Bel banliyösünde bulunan Place de Villiers salonu çevresinde toplandı.

Ellerinde üç kadının fotoğrafları ve Abdullah Öcalan'ın resimlerini taşıyan grup, "Şehid Namirin" (şehitler ölmez), "Jin Jiyan Azadi" (hayat, kadın, özgürlük) ve "Biji Serok Apo" (yaşa başkan Apo) sloganlarını attı.

PKK bayraklarına sarılı tabutlar sarı-kırmızı-yeşil bir koridorun oluşturulduğu salona getirildi. Kadınların aileleri ve arkadaşlarının olduğu salonda "Adalet istiyoruz, cinayetin aydınlatılmasını istiyoruz" pankartı asıldı.

Cenazeler, çarşamba sabahı Charles De Gaulle havaalanından Diyarbakır'a gönderilecek. Diyarbakır'da perşmebe günü kitlesel bir tören yapılacak. Sonrasında Sakine Cansız Dersim'de, Fidan Doğan Maraş'ın Elbistan İlçesi'nde, Leyla Şaylemez ise Mersin'de defnedilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.