1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Öztürk Yılmaz İhraç Edildi
Öztürk Yılmaz İhraç Edildi

Öztürk Yılmaz İhraç Edildi

Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz CHP'den ihraç edildi.

A+A-

CHP Grup Disiplin Kurulu, 'Türkçe ezan' ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili açıklamaları nedeniyle 'kesin ihraç' istemiyle disipline sevk edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile Elazığ Milletvekili Gürsel Yılmaz hakkındaki disiplin dosyalarını bugün görüştü.

Toplantıda Öztürk Yılmaz hakkında 'Gruptan kesin çıkarma' cezası verildi. Siyasi Partiler Kanunu'na göre, 'gruptan kesin çıkarma' partiden ihraç anlamına geliyor.

Disiplin Kurulu, Yılmaz hakkındaki kararını CHP Tüzüğü’nün 68. Maddesinin, 1 a, b ve d maddelerine dayandırdı. Söz konusu maddelere göre, 'Programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak, partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak ve partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak' kesin çıkarma cezası gerektiriyor.

EROL'UN SAVUNMASI ALINACAK

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol hakkında ise sözlü savunması alındıktan sonra karar verilecek. Mazeret bildiren Erol'un savunması 13 Aralık'ta alınacak.

24 Haziran seçimlerinden sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran ve genel merkez önünde eylem yapacağını söyleyen Gürsel Erol da 'Yetkili organ kararlarına aykırı davranmak' iddiasıyla disipline sevk edilmişti.

YILMAZ'DAN İHRAÇ KARARINA TEPKİ

Yılmaz, ihraç kararına ilişkin, "Merak etmeyin, bu karar yargıdan dönecektir" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, şunları söyledi: "Milletvekilini millet seçer. Parti disiplini diye bir milletvekiline böyle zincir vurulması milletin vicdanını kanatmıştır. Bazıları diyor ki AKP yargıya siyasi müdahalede bulunuyor birileri de disiplin kuruluna talimat veriyor. Disiplin kurulunun aldığı karar bir talimatın icrası yönündedir. Merak etmeyin arkadaşlar bu yargıdan dönecektir. Bu vahim hatalarla siyasi bir süreç başlatılmıştır aleyhime ve inşallah bu yargıdan dönecektir. Hiçbir yere gitmiyoruz bağımsız olarak devam edeceğiz herhangi bir siyasi partiye yamanma diye bir derdimiz asla olamaz. Beni partiden bu şekilde ihraç edenleri de millet ihraç edecek. Bunu göreceğiz. İhanet her türlüsünü gördüm. Önemli olan ülke vatan meselesidir. Yaptığım mücadeleden dolayı onurluyum. Mesele doğruyu savunurken eğilmemektir. Hiç kimseye karşı bir gönül kırgınlığım yoktur sitemim yoktur ama Türkiye'de yeni şeyler söylemek lazımdır. Yeni fikirler üretmek lazım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.