1. HABERLER

  2. 'Özgürlük Kulesi' Rekoru Geri ALDI
Özgürlük Kulesi Rekoru Geri ALDI

'Özgürlük Kulesi' Rekoru Geri ALDI

11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler arazisine inşa edilen 'Özgürlük Kulesi'nin 1 numaralı kulesi (1WTC) inşaatı New York'un en yüksek gökdeleni oldu.

A+A-

11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler arazisine inşa edilen "Özgürlük Kulesi"nin 1 numaralı kulesi (1WTC) inşaatı New York'un en yüksek gökdeleni oldu.

Manhattan'ın güneyinde 10 yıl önce büyük yıkıma uğrayan bu semtteki inşaat için sembolik bir aşama olan ve New Yorkluların sabırsızlıkla beklediği bu yeni etapta eklenen yeni çelik kirişler inşaatın yüksekliğini 381 metrenin üzerine çıkararak şu an kentin en yüksek binası olan Empire State Building'i birkaç metre geçmesini sağladı.

Çelik ve camdan oluşan dev binanın 71. katında bu önemli aşama dolayısıyla projenin sorumlusu Port Authority tarafından basın toplantısı düzenlendi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, “New York'un ufuk çizgisi yeni zirvelere ulaştı” diyerek, New Yorkluların azim ve kararlılığına tanıklık ettiklerini söyledi.

2013'te tamamlanacak bina 541 metre, ABD'nin bağımsızlık yılının sembolik rakamı olan bin 776 feet yükseklikle bu ülkenin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek binası olacak.

1WTC kulesi, geçen 11 Eylül'de, 2001'deki saldırılarda ölen 3 bin kurbanın anısına açılan abidenin hemen yanında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.