1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. BBP 'İttifak'a Resmen Katıldı
CHP Lideri Özel'den Erdoğan'a 'Bizimle Anayasa Değiştiremezsin'

CHP Lideri Özel'den Erdoğan'a 'Bizimle Anayasa Değiştiremezsin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı 'yüzde 50+1' tartışmasına değinen Özgür Özel, AKP ile anayasa yapmayacaklarını vurgulayarak, Erdoğan ve Bahçeli'ye "Hadi oradan keratalar, meşgul etmeyin memleketi" diye seslendi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Konuşmasının başında Türkiye'nin farklı kentlerinde meydana gelen sellerde hayatını kaybeden 9 kişi için başsağlığı dileklerini ileten Özgür Özel, iktidar partisinin yaşanan süreçte ilk kez 'iklim krizinden' bahsettiğini söyledi.

Özel, Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına uyulmamasına hükmederek karara imza atan üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin, "Mesele bir mahkemenin ve ona cesaret veren bir genel başkanın, Anayasa'yı tanımamasıdır. Mesele bir devlet krizidir. Belki yarın bir gün seçimi yapmama keyfiliğine, bir darbe girişimine direnip direnmeme meselesidir" ifadelerine yer verdi.

CHP'Lİ İLÇE BELEDİYELERİNE DİKKAT ÇEKTİ

CHP'li ilçe belediyelerinde bu hafta sonunun bu açıdan sorunsuz geçtiğini vurguladı ve "Yağmur suları denize ulaştırıldı" dedi. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve ekibini tebrik etti.

Bu hafta Bosna-Hersek'e gideceğini söyleyen Özgür Özel, Yugoslavya dağılırken Boşnakların uğradığı katliamları hatırlattı. O dönem Türkiye'nin 'zulme karşı durduğunu' savunan Özel, bugün de İsrail-Filistin meselesinde zulme karşı durduklarını söyledi.

"HAMAS, FİLİSTİN HALKINA DA ZARAR VERİYOR"

Hamas'ın Filistin halkına da zarar verdiğini ve 7 Ekim'de İsrailli sivilleri hedef aldığını belirten Özel, İsrail'in bu saldırıları araçsallaştırdığını ve Gazze'de her gün katliam yaptığını ifade etti. Sosyalist Enternasyonel'de CHP'nin bundan sonra genel başkan düzeyinde temsil edileceğini belirten Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel'deki bütün liderlere mektup yazdığını söyledi.

Filistin'de yaşananlara dair solcuların sessiz kalamayacağını savunan Özgür Özel, herkese Filistin'deki katliamların durdurulması için gayret göstermeleri gerektiğini belirten bir mektup kaleme aldıklarını açıkladı. CHP'li yerel yönetimlerin de Gazze'ye insanî yardımlarını iletmek amacıyla Filistin'e gitmek için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

"YAVRU VATAN DEĞİL KARDEŞ VATAN"

Kuzey Kıbrıs ziyaretinden de bahseden Özel, "Yavru vatan değil kardeş vatan diyoruz" ifadelerini kullandı.

"EYLEMİMİZ SÜRECEK"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Can Atalay'ın durumunu görüştüklerini belirten Özel, "Büyük bir rahatsızlık duyuyoruz. Tarafsız bir Meclis Başkanlığı için yola çıkmıştı. Mesele bir mahkeme ve ona cesaret veren bir parti genel başkanının anayasayı tanımadığını görüyoruz. Nöbetçi arkadaşlarımızı TBMM'de adalet oturumu yapıyor. Bu darbe girişimine karşı anayasayı ve Meclis'i savunuyorlar. Eylemimizi farklı bir boyuta taşıyana kadar bu mücadelemiz orada sürecek" diye konuştu.

DİSK'in 'gelirde adalet' yürüyüşüne parti örgütlerinin destek verdiğini hatırlatan Özgür Özel, parti örgütüne teşekkür etti. Son seçimde emeklilere seslenen Erdoğan'ın seçimden sonra emeklileri unuttuğunu vurgulayan Özgür Özel, "Seçim bitti, nöbet tutan uzman çavuşun, müezzinin verilmeyen hakkını bizim 130 milletvekilimiz savunmaya devam ediyor. Seçim bitti, Erdoğan'ın emeklilerin derdiyle bir sorunu olmadığı ortaya çıktı" dedi.

"Emekliyi karınca gibi ezdirmeyeceğiz. Karıncanın bir dostu var o da CHP" diyen Özgür Özel, yaşam pahalılığından bahsetmeyi şu sözlerle sürdürdü:

"KREDİ KARTI BORÇLARINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ"

"Son bir ayda takibe düşen kredi kartı borcu yüzde 50 artmış. Ana para dışında ödenen paranın üçte birini de devlet vergi olarak alıyor. Kredi kartı borçları normal seviyesine inip herkes rahat nefes alana kadar verginin kredi kartı borçlarından kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi vereceğiz. İktidarın, borç üzerinden vergi alarak insanların gırtlağını sıkmasına karşı çıkıyoruz."

ÖZEL, 'KARANLIK GÜÇLERE' SESLENDİ

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın serbest bırakılmasından da bahseden Özgür Özel, 'karanlık güçlere' dikkat çekti:

"Karanlık bir güç 'Biz buradayız, icap ederse katilimize de sahip çıkarız' diyor. Bu kürsüden o derin güçlere diyoruz ki 'Biz buradayız. Biz iyi, cesur, temiz insanlar birbirimize sahip çıkacağız. Gözünüzün içine baka baka buradayız diyoruz."

Yüzde 50+1 tartışmasına da değinen Özgür Özel, Erdoğan'ın daha önceki sözlerini de hatırlaratak konuyla ilgili şöyle konuştu:

"10 Kasım 2021'de bir şeyler olmuş. 50+1'in mahsurlu olduğunu anlamış. 16 Kasım'da Bahçeli yanıt veriyor. 23 Kasım'da da bunun masum bir talep olmadığını söylemiş. Geçtiğimiz günlerde de Erdoğan, Almanya dönüşünde bundan bahsediyor."

Özgür Özel, Erdoğan'ın bu açıklamayla MHP'nin kendi sırtında kambur olduğunu anlatmaya çalıştığını söyledi.

Özel, bu tartışmaların kendi gündeminde olmadığını belirterek, "Ne değiştirirsen değiştir ama emin ol bizimle birlikte anayasa değiştiremeyeceksin" dedi. AKP ile MHP'nin ayrılmasından da birleşmesinden de bir şey ummadıklarını vurgulayan Özel, Cumhur İttifakı liderlerine "Hadi oradan keratalar, meşgul etmeyin memleketi" diye seslendi.

Özel, konuşmasına, "CHP birilerinin bize biçtiği muhalefet gömleğinden sıkıldı. Vakit, başımızın üzerindeki cam tavanı tuzla buz etme vaktidir. Size ve örgütümüze güveniyorum. CHP ayağa kalkınca Türkiye de ayağa kalkacak. Yolumuz açık olsun" sözleriyle yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.