1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Elon Musk'a DEM'den Yanıt... 'Dem Party' Kısaltmasına Gönderme!
OHAL Kararı Meclis'ten Geçti

OHAL Kararı Meclis'ten Geçti

Depremden etkilenen 10 kenti kapsayan ve üç ay sürmesi planlanan OHAL tezkeresi TBMM Genel Kurulu'ndan geçti.

A+A-

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Şubat'ta depremden etkilenen 10 kentte üç aylığına Olağanüstü Hal (OHAL) ilân edildiğini söyledi.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca da 10 kentte üç ay süreyle OHAL ilân edildi.

Kararda, "Anayasa'nın 119. maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi kapsamında, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesine karar verilmiştir," denildi.

SEÇİMLERİ ETKİLER Mİ?

  • Bilgi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Didem Yılmaz, OHAL'in 2023 Türkiye Genel Seçimleri'ni etkileyip etkilemeyeceğine dair şunları söylemişti: "18 Haziran'daki seçimlerin ertelenebilmesi ancak savaş sebebiyle olur. Konu bu kadar. Anayasanın 78. maddesi 'Savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, TBMM seçimlerin bir yıl geriye bırakılmasına karar verebilir' diyor. Hüküm çok net ve tartışmaya açık değil. Kaldı ki bu yetki de TBMM'de.
  • "Dolayısıyla deprem 18 Haziran'da yapılacak seçimlerin ertelenmesi için bahane olarak kullanılamaz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler