1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. OHAL 3 Ay Daha Uzatıldı
OHAL 3 Ay Daha Uzatıldı

OHAL 3 Ay Daha Uzatıldı

Olağanüstü Hal’in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkere, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

A+A-

Olağanüstü Hal’in (OHAL) 3 ay daha uzatılmasını öngören tasarı Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.
19 Ocak’ta süresi dolacak olan Olağanüstü Hal’in (OHAL) 3 ay daha uzatıldı. 19 Nisan’a kadar sürecek olan OHAL’in uzatılması tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında OHAL'in uzatılması gündeme alınmıştı. Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "OHAL, laf olsun diye çıkarılmış bir karar değildir. İhtiyaca binaen çıkarılmıştır. Türkiye'nin bu kadar çok terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde, özellikle FETÖ'nün devlete sızma teşebbüslerinin bertaraf edilmesi zorunlulukları da göz önünde bulundurulursa, OHAL gerektiği kadar devam edecektir. Biz de isteriz ki yarın sabah OHAL kalksın" açıklaması yapmıştı.
Başbakan Binali Yıldırım da, bugünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda OHAL'in 3 ay daha uzatılmasının Meclis'te görüşüleceğini kaydetti.
OHAL KARŞITI KAMPANYALAR SÜRÜYOR
Tekrar uzatılan OHAL'in kaldırılması için birçok sivil toplum örgütü tarafından başlatılan kampanyalar da sürüyor. Demokrasi İçin Birlik Meclisi’nin (DİB), “OHAL kaldırılsın, Kanun Hükmünde Kararnameler durdurulsun” talebiyle başlatılan "UZATMA” ve Hakların Demokratik Kongresi’nin (HDK) "Son verelim" kampanyası sürüyor.


Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.