1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Hrant Dink’in Katili Ogün Samast’tan İsim Değişikliği Başvurusu
Hrant Dink’in Katili Ogün Samast’tan İsim Değişikliği Başvurusu

Hrant Dink’in Katili Ogün Samast’tan İsim Değişikliği Başvurusu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast, tahliye edilmesinin ardından isim değiştirmek için mahkemeye başvurdu.

A+A-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast, tahliyesinin ardından ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu.

Hrant Dink’in katili Ogün Samast, Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yazılı dilekçeyle başvurarak, adının değişmesini talep etti.

Samast’ın gerekçesini değerlendirecek olan mahkeme, ad değiştirme talebine yönelik karar verecek.

YENİDEN YARGILANIYOR

Hrant Dink davasından tutuklu bulunan Samast, koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım’da tahliye edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Samast’ın tahliyesinin ardından hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan iddianame düzenledi.

Mahkemeye sunulan iddianamede Ogün Samast’ın beş yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Dosya İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Yasin Hayal ve Erhan Tuncel‘in de arasında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davayla birleştirildi.

Samast, 6 Aralık’ta Trabzon-Akçaabat’taki adliyeye siyah şapka takarak geldi. Çok sayıda sivil polis ekibi, adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Samast’ın avukatı Raşit Hodo, hazırlanan iddianamenin yeni tebliğ olduğunu, savunmanın alınmamasını talep etti ve ek süre istedi. Mahkeme başkanı da avukatın talebini kabul etti. Samast daha sonra adliyeden eşiyle ayrıldı.

Mahkeme heyeti yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbir kararı verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı 6 Mart 2024’e erteledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.