1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayvanat Bahçesinin Yeni Üyesi "Burcu", İlgi Odağı Oldu
Dink'in Katili Ogün Samast Yeniden Hakim Karşısına Çıkacak

Dink'in Katili Ogün Samast Yeniden Hakim Karşısına Çıkacak

Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan düzenlenen iddianame kabul edildi.

A+A-

AGOS Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame, İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında, "FETÖ terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Samast 26 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

'DAVA ZAMANAŞIMI KAPSAMINDA'

İddianamenin hazırlanmasının ardından Dink ailesinin avukatlarından Havva Hülya Deveci, Ogün Samast hakkında hazırlanan yeni iddianameye konu olan maddenin zamanaşımı kapsamında olduğunu söylemişti.

Deveci, şunları ifadeleri kullanmıştı: "En üst sınırdan dava zamanaşımı hesaplanır. Buna göre olağanüstü zaman aşımı 22,5 yıldır. Fakat 18 yaşını doldurmamış kişiler için dava zamanaşımı 3/2 düşer bu da 15 yıla tekabül ediyor. Ogün Samast’a bu suç açısından 19 Ocak 2022 yılında dolmuş durumda."

NE OLMUŞTU?

Ermeni gazeteci Hrant Dink, kurucusu olduğu Ermenice-Türkçe gazete Agos’un önünde 19 Ocak 2007 tarihinde, 17 yaşındaki Ogün Samast tarafından silahlı suikastla öldürülmüştü.

Dink cinayeti davası sürerken, 17 Ocak 2012 tarihinde !4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıklamıştı. Mahkeme heyeti ‘örgüt bağlantısının olmadığını’ söylemişti. Dink ailesi avukatları kararı temyiz etmişti ve 12 Kasım 2012’de Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Yargıtay 9. Ceza Dairesi 13 Mayıs 2013 günü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozarak ‘örgüt olduğunu’ söylemişti.

İstanbul merkezli 17/25 Aralık kumpas soruşturmaları sonrası dönemin yetkilileri, 'FETÖ'yü işaret ederek, "Ergenekon ve Balyoz gibi davaların, orduya yönelik kumpas davaları olabileceği" yönündeki açıklamalarını ve gündeme gelen "paralel yapılanma" tartışmalarını hatırlatarak, dosyanın yeniden ele alınmasını istemişti.

Dink katledildikten yaklaşık 9 yıl sonra, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi iddianameleri kapsamında savcılık, Dink cinayetinin 'FETÖ' ile bağlantılı olduğunu belirtmişti. 15 Temmuz darbe girişimi iddianameleri, Dink cinayetini, 'FETÖ'nün darbeye giden yolda ilk silahlı eylemi’ olarak kabul ediyor.

14 Haziran 2023’te aralarında Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek, Yasin Hayal ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 11 sanığın “Anayasayı ihlal", "FETÖ adına suç işleme" ve "İhmali davranışla kasten öldürme" suçlarından yargılandığı davanın ilk duruşmasında tutuklu bulunan Adem Sağlam da tahliye edilmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler