1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bozbey’den At Eti Açıklaması
Odatv Haber Müdürü Gözaltına Alındı

Odatv Haber Müdürü Gözaltına Alındı

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu sabaha karşı evinden gözaltına alındı.

A+A-

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu sabaha karşı evinden gözaltına alındı.

Avukatı Serkan Günel'in bianet'e yaptığı açıklamaya göre saat 11.00 itibariyle Emniyet Müdürlüğünde henüz sorgusu yapılmamış olan Terkoğlu'yla ilgili sadece "bir haber nedeniyle" gözaltında olduğu bilgisi verildi. Gazeteci arkadaşları ve avukatı Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde bekliyor. 

Odatv’nin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatı ile gözaltına alınan Terkoğlu, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldü.

Pehlivan Twitter’dan yazdı

Daha sonra Terkoğlu'nun çalışma arkadaşı, Gazeteci Barış Pehlivan, Twitter hesabından Terkoğlu'nun sabaha karşı evinden gözaltına alındığını duyurdu.

Odatv'den çağrı

Gözaltı kararının gerekçesiyle ilgili resmi açıklama gelmezken, Odatv haber merkezi, kararın Libya'da hayatını kaybeden ve ismi açıklanmayan istihbarat görevlisinin Türkiye'deki cenazesine ilişkin "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" başlıklı haber nedeniyle alındığını kaydetti.

Terkoğolu'nun gözaltına alınmasının ardından Odatv, "Bu haber kaç yerde çıktı niye hedef Odatv?" başlıklı bir metin yayımladı.

Metinde, "FETÖ tehlikesini isim isim deşifre eden, sevlette kripto FETÖ’cülerin nasıl yerleştirildiğini devlet raporlarını esas alarak kamuoyuna ilk duyuran gazetecilerdendir" denilen Terkoğlu için serbest bırakılma çağrısında bulunuldu.

Odatv'nin haberinden bir hafta önce İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ tarafından söz konusu kişinin isminin açıkça söylendiği ve ayrıca bilgilerin pek çok medya organında yayımlandığına dikkat çeki

"Odatv aslında bir MİT mensubunu deşifre etmedi. Şehidimizin, ailesinin ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hukukunu korudu. Sadece kamuoyunu gazetecilik saikiyle bilgilendirdi. Bu nedenlerle, Barış Terkoğlu’nun şu an gözaltına olması hukuka aykırıdır. FETÖ’nün hedefindeki gazeteci Terkoğlu’nun derhal serbest bırakılması gerekmektedir."

Barış Terkoğlu hakkında

2008'den beri Odatv haber sitesinin haber müdürü, gazeteci, yazar.

İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden tamamladı. CNN Türk'te yayınlanan Oradaydım adlı belgesel programında 2008-2010 yılları arasında araştırmacı olarak çalıştı. 

Ergenekon soruşturmaları döneminde OdaTV'ye yönelik operasyonda gazeteciler Barış Pehlivan ve Soner Yalçın'la birlikte gözaltına alınmış, 14 Eylül 2012'ye dek Silivri Cezaevinde tutuklu kalmıştı. Davada tüm sanıklar beraat etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler