1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiltere’de Brexit Oylaması Ertelendi
Neçirvan Barzani 'Yeni Başkan' Seçildi

Neçirvan Barzani 'Yeni Başkan' Seçildi

Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesel parlamento tarafından yeni başkan seçildi.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) başkanlık seçimleri tamamlandı. Neçirvan Barzani, bölgesel parlamento tarafından yeni başkan seçildi.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) adayı Barzani’nin, bugün 84 vekilin katılımıyla düzenlenen parlamento oturumunda 68 oy aldığı açıklandı.

KYB BOYKOT ETTİ

111 sandalyeli parlamentoda, adaylardan birinin 56 oy alması ilk turda seçilmek için yeterli. Bölgenin ikinci büyük partisi olan Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) oturumu boykot ettiği, diğer yandan Barzani’nin diğer dört rakibi hiç oy alamadığı belirtildi.

BAŞKANLIK KOLTUĞU 2017’DEN BERİ BOŞTU

IKBY’deki başkanlık koltuğu, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani’nin Eylül 2017’deki bağımsızlık referandumundan sonra istifa ettiği 1 Kasım 2017 tarihinden bu yana boş. Barzani o dönemde, görev süresinin dolduğuna dikkat çekerek istifa etmiş ve yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler