1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Ayı Saldırısına Uğrayan Kişi Öldü
Nahçıvan'dan Kars'a Seçim Öncesi Ziyaret

Nahçıvan'dan Kars'a Seçim Öncesi Ziyaret

Azerbaycan’a bağlı Nahcivan Özerk Cumhuriyeti’nden bir heyet, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri öncesi Iğdır ve Kars’a geldi.

A+A-

Azerbaycan’a bağlı Nahcivan Özerk Cumhuriyeti’nden bir heyet, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri öncesi, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için Iğdır ve Kars’a geldi.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Nahçıvan Mili Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev başkanlığında; milletvekilleri, gazi, ve şehit yakını ile bürokratların bulunduğu heyet, önceki gün (22 Mayıs) Kars’a geldi.

Heyet ilk olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars milletvekili Adem Çalkın ile önceki dönem milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Selahattin Beyribey’in de aralarında olduğu STK temsilcileriyle bir araya gelerek görüştü.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen görüşmede Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin önemine vurgu yapıldığı belirtilirken, Azerbaycan heyeti adına açıklama yapan Adil Aliyev, “Kars’a heyet olarak bazı görüşmelerde bulunmak ve Türkiye-Azerbaycan devletleri arasında olan münasebetlerin daha da sıkılaştırılması için geldiklerini” söyledi.

Azerbaycan heyeti bu toplantının ardından, Kars'ta ki Azeri yurttaşların yönetimde olduğu STK'larla görüşme yaptı. Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Muhsin Ağçay ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk ile görüşen heyet, Ehlibeyt Alimler Birliği Başkanı Ahmet Erdem’i de Ehlibeyt Işıklı Camii'nde ziyaret etti.

Heyet, ardından AK Parti Kars milletvekili Adem Çalkın ile birlikte Kars Valisi Türker Öksüz ile de görüştü.

Azerbaycan heyetinin, ziyaretlerin ardından akşamüstü Kars’tan ayrıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.