1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osmanlı Döneminde Tekirdağ, Belgelerle Gün Yüzüne Çıktı
Musa Anter Mezarı Başında Anıldı

Musa Anter Mezarı Başında Anıldı

Kürt aydını Musa Anter katledilişinin 26. yıldönümünde Nusaybin’deki mezarı başında anıldı.

A+A-

Kürt aydını Musa Anter katledilişinin 26. yıldönümünde Nusaybin’deki mezarı başında anıldı. Anter'in oğlu Anter Anter, 'Fotoğrafını taşımamızdan, karanfiller bırakmamızdan korktular' dedi.

Diyarbakır’da Yenişehir ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi’nde 20 Eylül 1992 tarihinde katledilen Kürt gazeteci ve yazar Musa Anter (Apê Musa), katledilişinin 26’ncı yılında Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu (Sitilîlê) köyündeki mezarı başında anıldı. Anmaya, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Mezopotamya Ajansı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Mardin ve Batman’daki yöneticileri, HDP milletvekilleri Ebru Günay, Tuma Çelik ve Mehmet Rüştü Tiryaki, DEP eski milletvekili Nizamettin Toğuç, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Anter ailesi ile sevenleri katıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler