1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 23 Nisan Kutlamaları
Murtaza Karaçanta Hakkında 'Soruşturma' İzni

Murtaza Karaçanta Hakkında 'Soruşturma' İzni

İçişleri Bakanlığı, Kars eski Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta ile dönemin bürokrat ve belediye meclis üyelerinin de olduğu 35 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, Kars eski Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile dönemin bürokrat ve belediye meclis üyelerinin de olduğu 35 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

PolitiKARS'ın Sözcü'den derlediği bilgilere göre; Soruşturma raporunda, 2015-2018 yıllarına ait imarla ilgili 89 iddia bulunuyor. Bunlar arasında imar planlarında usulsüzlük ve kişi lehine plan değişikliği de var. Soruşturma açılmasına dair talebi İçişleri Bakanı Soylu onayladı.

Murtaza Karaçanta, 2014 seçimlerinde MHP'den belediye başkanlığını kazanmış, ardından partisi tarafından ihraç edileceği belirtilerek istifa ettirilmişti...

Soruşturmada 2018'de alınan bir kararla ilgili iddia da dikkat çekti. Benzin istasyonu için usulsüzce alındığı öne sürülen imar kararının Meclis kararı olmamasına rağmen Meclis'ten çıkmış gibi kayıtlara alındığı tespit edildi.

Haberin öncesi...

YOLSUZLUK İDDİALARI

PolitiKARS.com 5 yıllık belediye başkanlığı süresince ismi hırsızlık, yolsuzluk ve şaibe iddialarıyla anılan ve MHP’den ihraç edilen Murtaza Karaçanta ile ilgili iddia edilen haberleri kamuoyu ile paylaşmıştı.

Önceki dönem Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta isen www.politikars.com’a suç duyurusunda bulunmuştu.

Kars’ın MHP’den ihraç edilen bir önceki dönem Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta avukatı aracılığıyla www.politikars.com haber sitesinin İmtiyaz Sahibi Ali İhsan Alınak ve editörleri hakkında, haberleştirilen iddialar için suç duyurusunda bulunmuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler