1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener: 'Türkiye 17 yıllık Kabustan Uyanıyor
Muhalefet, 15 Temmuz Anmasına Davet Edilmedi

Muhalefet, 15 Temmuz Anmasına Davet Edilmedi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Meclis'in bombalanmasının 1. yıldönümünde yapılacak anma törenine ana muhalefet partisi CHP ve HDP davet edilmedi

A+A-

15 Temmuz'un 1. yıldönümü için yapılacak anma programlarından Meclis'teki muhalefet partileri davet edilmedi.

Meclis'in bombalandığı saatte yapılacak anma törenine ana muhalefet partisi CHP'nin yanısıra HDP de davet edilmedi. Programda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yanısıra MHP lideri Devlet Bahçeli de bir konuşma ile katılacak.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iki partinin dışlanmasıyla ilgili, "Bu Parlamento geleneğinde olan bir uygulama değil" derken Meclis Başkanlığına yazı göndererek konuşma süresinin 10 dakikadan 1 saate çıkarılmasını istedi ve CHP'nin de davet edilmesini istedi.

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde 15 Temmuz Cumartesi gününe ilişkin yayımlanan programda, TBMM bahçesinde gece yapılacak törende sırasıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuşacakları bilgisi paylaşıldı. Programda Kılıçdaroğlu’nun adının geçmemesine ilişkin CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP parti örgütlerinin bütün Türkiye’de gerekli etkinliklerde yerini alacağını, ancak gece yapılacak programla ilgili olarak CHP’nin bilgisinin olmadığını kaydetti.

Edinilen bilgiye göre TBMM bahçesinde gece gerçekleştirilecek programa ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu’na davet gitmedi. CHP’nin de programa katılmayacağı belirtildi. Gece etkinliğine HDP’nin de davet edilmediği öğrenildi. 15 Temmuz günü Meclis Başkanlığı’nın gece toplantısı düzenleyip Meclis bahçesine sahne kurduğunu, ancak bunu diğer partilerle konuşmadan yaptığını belirten Özel, “Bu doğru değil, 15 Temmuz babalarının malı değil, hepimizin ama 20 Temmuz yalnızca onların. Onlar birlikte 20 Temmuz’u kutlasınlar” diye konuştu.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.