1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rus Savaş Gemisi, Çanakkale Boğazından Geçti
MSB Duyurdu, Irak'ın Kuzeyinde Şehit Asker Sayısı 9'a Yükseldi

MSB Duyurdu, Irak'ın Kuzeyinde Şehit Asker Sayısı 9'a Yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde Zap Vadisi, Gara bölgesi, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde yürüttüğü sınır ötesi 'Pençe-Kilit Harekatı' operasyonuyla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde düzenlenen harekat bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan asker sayısı 9’a yükseldi.

Gece boyunca toplam dört açıklama yapan MSB, ilk önce 5 olarak duyurduğu şehit sayısını, ardından bir askerin; son olarak da yarım saat arayla üç askerin daha hayatını kaybetmesiyle 9 olarak açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir" denildi.

ASKERLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, çatışmada hayatını kaybeden 9 askerin kimliğini açıkladı.

Buna göre, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkâm Sözleşmeli Er Murat Atar, İstihkâm Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin hayatını kaybetti.

Askerlerin ailelerine gece saatlerinde haber verildiği kaydedildi.

..haberin öncesi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ta düzenlenen harekatta 5 askerin hayatını kaybettiğini, 8 askerin yaralandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde Zap Vadisi, Gara bölgesi, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde yürüttüğü sınır ötesi 'Pençe-Kilit Harekatı' operasyonuyla ilgili açıklama yaptı.

5 ASKERİMİZ ŞEHİT

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz." ifadeleri yer aldı.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.