1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kürtlerin 'Irak Cumhurbaşkanlığı' Rekabeti
Moody's'den Türkiye için ‘Güvenlik’ Uyarısı

Moody's'den Türkiye için ‘Güvenlik’ Uyarısı

Moody's, "Türkiye'de güvenlik konuları bankaların kredileri için negatif" yorumunda bulundu.

A+A-

Moody's, "Türkiye'de güvenlik konuları bankaların kredileri için negatif" yorumunda bulundu. Kuruluş ayrıca, yüksen enflasyon, TL değer kaybı ve güvenlik sorunları nedeniyle “varlık kalitesi trendi”nin kötüleşmesi olarak yorumladı. 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’deki siyasal ve ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Moody’s, “Türkiye’de güvenlik konuları bankaların kredileri için negatif” uyarısını yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: “Türkiye’deki güvenlik sorunları makro baskıları artırıyor, Türkiye bankalarının varlık kalitesinin bu yıl kötüleşmesi bekleniyor, Türkiye bankalarının brüt takipteki krediler oranının yılsonunda yüzde 4’ü aşması bekleniyor.”

JEOPOLİTİK GERGİNLİK YATIRIMA ENGEL 
Moody’s açıklamalarında, “Varlık kalitesi trendinin bu yıl, yüksek enflasyon, Türk lirasındaki değer kaybı ve güvenlik sorunları ile jeopolitik gerginlikler nedeniyle genel anlamda kötüleşen yatırım iklimine bağlı olarak kötüleşmesini bekliyoruz” denildi.


Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler