1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Asayiş Uygulaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kars'ta... MHP'li Senger'e Destek İstedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kars'ta... MHP'li Senger'e Destek İstedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı’nın Kars Belediye Balkan adayı MHP’li Ötüken Senger’e destek ve bölge illerinde çeşitli programlara katılmak için havayoluyla Kars'a geldi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı’nın Kars Belediye Balkan adayı MHP’li Ötüken Senger’e destek ve bölge illerinde çeşitli programlara katılmak için havayoluyla Kars'a geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bölge gezisi kapsamında Kars Valiliği ve Atatürk İlkokulu ziyaretinin ardından MHP’li Ötüken Senger’in seçim ofisine geçerek partililerle bir araya geldi.

KARSLILARDAN SENGER'E DESTEK İSTEDİ

Cumhur İttifakı’nın önemine değinen Bakan Tekin,  “Şu an Cumhur İttifakı'nın yerelde 1 adayı var. O da Ötüken Senger, Ötüken hocamıza destek olmak. Burada süreçle ilgili olarak atılacak adımları tespit etmek üzere buradayız.” dedi.

Tekin, "Gerçekten çok kritik bir seçim... Daha uzun zamanda size bununla ilgili düşüncelerimi anlatmak isterim. Farz edin ki 2 devreli maç oynadık. Maçın birinci devresini 14-28 Mayıs'tı ve kazandık. İkinci devreyi kaybedersek, bu maçın hiçbir anlamı kalmaz. O yüzden sizden istirhamım maç 90 dakika, son dakika 31 Mart'ta bitecek. Doksanıncı dakikaya kadar bütün eforumuzla sahada olacağımıza dair hep beraber söz vermemiz lazım. İnşallah bize yakışan şey 31 Mart'ta burada serhat şehir ruhuna uygun bir belediyecilik anlayışının kazanması."

Cumhur İttifakı'nın MHP'li Kars Belediye Başkan adayı Ötüken Senger için destek isteyen Tekin, "Diğer partilerden aday olan kişilere sesleniyorum, madem derdiniz kişisel hırs ve kişisel iktidar değil o zaman Kars kazansın. Getirin projelerinizi Ötüken Hoca'yla paylaşın arkasında durun. Sizin de projelerinizi hep beraber hayata geçirelim." dedi.

PROBLEMLER DAHA HIZLI ÇÖZÜLECEK

Tekin, Kars için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Problemleri merkezi otoriteyle paylaşabilecek kişiyi seçmek durumundasınız, yani şu anda aslında hep beraber yerelde yaşadığınız sıkıntıları kamuoyuyla paylaşabileceğiniz, bunların sesini duyurabileceğiniz bir karnaval ortamındayız. Eğer bu yarışın sonunda bu anlamda bizimle rahat diyalog kurabilecek, sorun çözümü konusunda uzlaşabileceğimiz bir arkadaşımız olduğu zaman, problemler daha hızlı bir şekilde çözülecek." ifadelerini kullandı.

Kars'ta ittifakın tek adayı olduğunu hatırlatan Tekin, kar yağışı altında Ötüken Senger'e destek ve şehirde atılacak adımları tespit etmek için geldiğini kaydeden Tekin, "Erzurum ile Kars ülkenin sınırlarını koruyan şehirler. Dolayısıyla bu ülkenin sınırını korumak sadece topla, tüfekle, askerle olmaz. Bu ülkenin sınırlarını koruyacak şuura sahip, öğrenci yetiştirilmekle de olur. Bunun yolu da okullarımız. Dolayısıyla biz müsteşarken de Kars'la ilgili olarak üstümüze düşeni yapmaya çaba sarf ettik. Şimdi Adem'le beraber buradaki problemleri çözeceğiz. Eğer Ötüken kardeşimiz de belediye başkanı olursa, ben de Milli Eğitim Bakanı olarak Kars'ın bütün problemlerini çözümü için elimi taşın altına sokmak adına söz veriyorum." dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ile MKYK Üyesi Ahmet Arslan’ın ziyaretine eşlik ettiği Bakan Tekin, sonrasında ise Ardahan'a gitmek üzere Kars'tan ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.