Migren Tedavisinde Cerrahi Yöntem

Migren Tedavisinde Cerrahi Yöntem

Migrenin günümüzde insanlarda stres yükünün artmasıyla daha sık görülse de, gelişen teknoloji ve bilimsel çalışmalar sayesinde önemli bir problem olmaktan çıktığı belirtildi.

A+A-

Medicana Bahçelievler Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı, migren tedavisinde cerrahi yöntem hakkında bilgi verdi.

Migrenin günümüzde insanlarda stres yükünün artmasıyla daha sık görülse de, gelişen teknoloji ve bilimsel çalışmalar sayesinde önemli bir problem olmaktan çıktığını belirten Yrd. Doç. Dr. Büyükkınacı, "Migren ağrısı sosyoekonomik olarak da önemli derecede iş gücü kaybına yol açmaktadır. Son yıllarda geliştirilen ilaçlar hastaları biraz olsun rahatlatırken, önemli yan etkileri kullanımlarını zorlaştırmaktadır. Artan bir sıklıkla uygulamaya başladığımız botox enjeksiyonları tedavi anlamında nihayet bizi daha da ileriye taşıdı. Migrende 2000 yılında geliştirilen son tedavi şekli olan mikro-endoskopik cerrahi yöntem ise Botoxtan fayda gören hasta grubuna kalıcı çözüm açısından umut ışığı oldu" dedi.

"Mikro-Endoskopik Cerrahi hastaların büyük kısmına uygulanabilir"

Mikro-Endoskopik Cerrahinin hastaların büyük kısmına uygulanabileceğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Büyükkınacı, "Cerrahi tedavinin hastalar üzerinde yüzde 90’a yakın bir başarıya ulaşması migren hastalarının yorgun ve mutsuz yüz ifadelerini, gelecekte değiştirecek gibi görünüyor. İnsanların yüzde 15’ini etkileyen bir rahatsızlık olan migren bu sayede hayatımızdan kolayca uzaklaştırılabilecek. En önemli konu ise hastaların büyük bir kısmı bu tedaviye uygun olmasıdır. Cerrahi tedavi temelde bir sinir gevşetme veya siniri devre dışı bırakma işlemidir. Sinir cerrahisi konusunda deneyimli ellerde yapılması gerekmektedir" ifadelerini kaydetti.

Mikro-Endoskopik Cerrahi nasıl uygulanır?

Mikro-Endoskopik Cerrahide hasta seçiminde tanının net olarak konmuş olması ve cerrah tarafından yapılan botox test uygulamasından fayda görmüş olması gerektiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Büyükkınacı, şu bilgileri verdi:

"Tüm bu aşamaları geçmiş hastalara mikro-endoskopik yaklaşımla kalıcı tedavi uygulanabilir. Alın bölgesine saçlı deriden yapılan yaklaşımla girilerek, migren ağrılarından sorumlu olduğu düşünülen sinirsel yapılar etkisiz hale getirilir. Böylece botox’un geçici olarak oluşturduğu etki kalıcı hale gelir. Ayrıca enseden başlayan ağrılar içinde ense köküne yakın saçlı deride yapılan bir girişim ile bölgedeki sıkışan sinirler gevşetme yöntemi ile rahatlatılır. Müdahale sonrası hastalar genelde aynı gün taburcu edilir. Hastaların genel ağrı düzeylerinde bilimsel olarak yüzde 76 ’lık bir azalma sağlanır. Ağrı sebebi ile hayattan zevk alamama, sadece migren hastalarının anlayabileceği bir durumdur. Ben de bir migren hastası olarak ağrısız bir yaşamın değerini biliyorum. Migren hastaları artık bu konuda bir çözüm olduğunu, çaresiz olmadıklarını bilmelidirler. Migren ağrısı çekenlerin bize başvurması yeni hayatları için atılmış güzel bir adım olacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.