1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. MHP'li Celal Adan'dan Kars'ta Sert Sözler... DEM'i Bölücülükle Suçladı
MHP'li Celal Adan'dan Kars'ta Sert Sözler... DEM'i Bölücülükle Suçladı

MHP'li Celal Adan'dan Kars'ta Sert Sözler... DEM'i Bölücülükle Suçladı

TBMM Başkanvekili, MHP’li Celal Adan, Kars'ta yaptığı konuşmada, ‘İstiklal Marşı'nı söylemeyen bir siyasi partiye Kars'ı teslim edecek misiniz? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir günah işlenebilir mi?’ dedi.

A+A-

TBMM Başkanvekili, MHP’li Celal Adan, Kars'ta yaptığı konuşmada, ‘İstiklal Marşı'nı söylemeyen bir siyasi partiye Kars'ı teslim edecek misiniz? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir günah işlenebilir mi?’ dedi.

Celal Adan, Cumhur İttifakı’nın Kars Belediye Başkan adayı MHP’li Ötüken Senger’e destek olmak için beraberindeki partililerle Kars’a geldi.

MHP’nin seçim çalışmalarına destek vermek için Kars'a gelen TBMM Başkanvekili Celal Adan, Kars'ta beraberindeki AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, MHP Ankara Milletvekili Erkan Bülent Haberal, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ile MHP’nin seçim ofisinde partililerle bir araya geldi.

mhp-003.jpg

PolitiKARS’ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; Kars Belediye Başkan adayı MHP’li Ötüken Senger için destek isteyen Adan, buradaki konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin selamlarını iletti.

MİLLETİMİZ BÖLÜCÜYE, FETÖ'CÜYE FIRSAT VERMEDİ

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Celal Adan, "MHP ile AK Parti'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yıkılacak diye sevinenler kimlerdi? Karslılar değildi. Vergisini veren, onurlu yaşayan, bu bayrağa saygı duyan hiç kimse sevinmiyordu ama DEM'in adını koyduğu, bu milletin evlatlarına, polisine, bölgedeki vatandaşlara kurşun sıkan terör örgütü sevinçten adeta çılgınlarca sevinçler yaşıyordu. Öbür taraftan 15 Temmuz'da TSK'nın karargahını basan, devleti kuran Meclisi bombalayan ve 47 özel harekat mensubunu yakarcasına öldüren, askerimizi, polisimizi çatıştıran bir başka terör örgütü, dışarıya güdümlü FETÖ'cüler çok seviniyordu. Milletimiz buna fırsat vermedi. Hem Cumhur İttifakı'nı parlamento aritmetiğinde öne geçirdi hem de Türk devletini yönetme iradesini Sayın Cumhurbaşkanı'mıza vererek Türkiye büyük bir beladan kurtuldu. O gün bu fırsatı vermeyenler, milletimiz o gün FETÖ'cüye, bölücüye, PKK'lıya bu fırsatı vermedi. Bugün de vermeyecek." dedi.

KARS'TAN YÜKSELEN SES BÖLÜCÜNÜN, DEVLETE DÜŞMAN OLANLARIN NEFESİNİ KESECEK

Adan, "Kars Belediye Başkanlığı'nı yüzde 10 farkla değil, yüzde 80 farkla kapatın çünkü Kars'tan yükselen ses bölücünün, devlete düşman olanların nefesini kesecek güçlü bir ses olmalıdır. Türkiye'nin birliği ihtiyacı var, beraberliğe ihtiyacı var. Kars kahramanlar şehridir. Yiğitler şehri Kars, teslim olmayan, boyun bükmeyen bir şehir Kars, peki bugün Atatürk'ün kurduğu partiye desteğini açıkça ilan eden 'kent uzlaşısı' adı altında sahtekarca milletimizi kandıran, İstiklal Marşı'nı söylemeyen bir siyasi partinin desteği ile Kars'ı böyle birine teslim edecek misiniz? İstiklal Marşı'nı söylemeyen bir siyasi partinin desteği ile veya İstiklal Marşı söylemeyen bir siyasi partiye Kars'ı teslim edecek misiniz? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir günah işlenebilir mi? Dolayısıyla bugün sizin muhatabınız keşke devlete bağlı, bayrağa bağlı, Türkiye'nin birliğine bağlı bir iradeyle karşımıza birileri çıkmış olsaydı. Ama çok samimi bir şekilde itiraf ediyorum ki bölücüler, FETÖ'cüler tekrar işbirliği yapmışlar, karşımızda bazı tezgahlar ortaya koyuyorlar. Kars her zaman bu milletin birliğine, devletin yüceliğine itibar etmiş bir ildir. İnanıyorum ki bu değerlerle örtüşmüş, milletin kabul ettiği değerlere hürmet olarak yaşamış olan Kars'ımız Ötüken Senger'i Kars belediye başkanı yapacaktır" diye konuştu.

Celal Adan ve beraberindekiler Kars’taki programın ardından, Kağızman ve Sarıkamış'taki programlara katılmak üzere kentten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.