1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eryılmaz İstifa Etti
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Serbest Bırakıldı

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Serbest Bırakıldı

Televizyon programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle mahkemede ifade veren sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A+A-

Televizyon programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle mahkemede ifade veren sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Halk TV'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef aldığı sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu sabah evlerine giden polisler eşliğinde adliyeye götürülen Gezen ve Akpınar, savcıya verdikleri ifadenin ardından 'adli kontrol' talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

 

DHA'nın haberine göre Metin Akpınar'ın Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis geldi. Polislerin içeriye girmesinin ardından Akpınar dışarıya çıktı. Metin Akpınar, "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. Akpınar, sivil polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Akpınar, basın mensuplarının soruları üzerine, savcılık ifadesinden sonra açıklama yapacağını söyledi. Akpınar adliye girişinde ise gazetecilerin sorusu üzerine "Evden polis arkadaşlar aldı" diye konuştu.

Oda Tv'ye konuşan Metin Akpınar, "Savcı gelecek ifademizi vereceğiz. Bizim programdan sözlerimiz cımbızlanarak yanlış ifadeler basında yer aldı. Herhalde o bilgi de Cumhurbaşkanına yanlış iletildiği için o da 'hesabını verirsiniz' diye konuştu. Biz bunu hak edecek bir şey yapmadık. Bütün konuşma metninde de ne Cumhurbaşkanının adı geçmiştir ne hedef alınmıştır. Biz sadece çağdaş demokrasinin ülkemizde uygulanması bağlamında tarifler yapmaya çalıştık" dedi.

Akpınar adliyeye bahçesinde basın mensuplarının kendisine sorduğu 'Bunu bekliyor muydunuz? sorusuna, "Tabiki" diye cevap verdi. "Evden hastaneye mi yoksa direkt buraya mı getirildiniz" sorusuna ise "Hayır, buraya geldim." dedi

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Müjdat Gezen'in Kadıköy'deki evine de sabah saatlerinde polis geldi. Polis aracına binmeyi kabul etmeyen Gezen kendi aracıyla adliyeye gitti. 

Odatv'ye konuşan Müjdat Gezen, "Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum" dedi.

'ADLİYEDE KÖŞE KAPMACA OYNUYORUZ'

Artı TV yayınına bağlanan Müjdat Gezen’in avukatı Celal Ülgen, “Büyük olan Anadolu Adliyesi’nde bir yerde köşe kapmaca oynadık. Basın Savcılığı’ndan bir başka yere gidiyoruz şimdi” dedi.

'ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSUNDAYIZ'

Ülgen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, "Şu anda Metin Akpınar ifadeye girdi, biz Müjdat Gezen ile bekliyoruz. Yöntem garip. Basın suçları değil, örgütlü suçlar bürosundayız" dedi.

Ülger daha sonra attığı tweette ise "Metin Akpınar çıktı ifadeden, şimdi biz gideceğiz. Ancak Metin Akpınar bekletiliyor, bizim ifadenin sonucunda durum belli olacak" dedi.

İFADE İŞLEMLERİ BİTTİ

Adliyede bulunan Barış Yarkadaş, Twitter hesabından Müjdat Gezen’in ifade işleminin de bittiğini yazdı.

Yarkadaş, "Sanatçı Müjdat Gezen'in savcılık ifadesi sona erdi. Şu an Soruşturma Savcısı'nın açıklayacağı kararı bekliyoruz. Adliye koridoru hareketli... Metin Akpınar ve Müjdat Gezen de avukatlarıyla değerlendirme yapıyor" diye yazdı.

Barış Yarkadaş@barisyarkadas

6- Sanatçı Müjdat Gezen'in savcılık ifadesi sona erdi. Şu an Soruşturma Savcısı'nın açıklayacağı kararı bekliyoruz. Adliye koridoru hareketli... Metin Akpınar ve Müjdat Gezen de avukatlarıyla değerlendirme yapıyor.

DOSYAYA GİZLİLİK KARARI 

Metin Akpınar'ın savcılıktaki ifade verme işlemi saat 12.30'da sona erdi. Akpınar'a ifade vermesi sırasında sağlık sorunları sebebiyle özel doktoru da kendisine refakat etti. Öte yandan savcının Metin Akpınar'dan beklemesini istediği kaydedildi. Akpınar'ın ilk önce Basın Suçları Bürosuna götürüldü daha sonra Anayasal Düzene Karşı işlenen suçlar Bürosu'na getirildi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre dosyada gizlilik kararı olduğu öğrenildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar ifadelerinin ardından ‘adli kontrol’ hükümleri uygulamasına tabi tutulmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Kartal'da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi'ne polis eşliğinde gelen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda savcıya ifade verdi.

Savcı Bekir Kanyılmaz, ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesini aldığı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesine karar verdi.

Metin Akpınar ‘askerleri itaatsizliğe teşvik’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaretle’ suçlanıyor.

Gezen'in ifadesinde, "Cumhurbaşkanına hakaret kastım yok" dediği öğrenildi.

Akpınar ve Gezen'e yurtdışına çıkış yasağı konuldu, haftada bir gün karakola giderek imza vermeleri şartıyla serbest bırakıldılar.

GEZEN: KONUŞURSAM YENİ BİR SUÇ OLABİLİR

Müjdat Gezen, adliye çıkışında yaptığı açıklamada "Ben konuşacaksam yeni bir suç oluşturabilir. O yüzden konuşmak istemiyorum. Hakareti yapan Cumhurbaşkanı, hakaretten yargılanan Müjdat Gezen. Adli sistem değişmiş hayırlı uğurlu olsun" dedi.

GEZEN: 'KENAN EVREN DEVRİ DAHA İYİYDİ'

Gezen, BirGün'e yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: "Haftada bir gün karakola gidip imza atacakmışız. Karakoldaki çocukları tanıyorum, atın benim yerime dedim. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla adli kontrol şartı getirildi. Cumhurbaşkanına hakaret… Onun söylediği lafı söylemek. Savcılar ve hakimler tutuştu. Emir büyük yerden geldi tabii ama bu laftan bir hakaret çıkmaz. Çünkü onun kendi söylediği laf. Ben 80’de de Kenan Evren döneminde de yargılandım. Kenan Evren devri daha iyiydi. Düşünebiliyor musun? Bunlardan korkan bunlar gibi olsun. Korkar mıyım ben ya?"

METİN AKPINAR'DAN AÇIKLAMA: İNANDIĞIMIZ DOĞRULARI TEKRAR ANLATTIK

Adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan Metin Akpınar, Kartal'da bulunan Anadolu Adliye Sarayı'ndan çıkarak Kadıköy'deki evine geldi. Evinin önünde bir açıklama yapan Akpınar, şu ifadeleri kullandı:

"Savcılık görevini yaptı. Bizden savunmamızı aldı. Söylediğimiz sözlerle ilgili yorumlarımızı aldılar. Biz de dilimiz döndüğünce inandığımız doğruları tekrar anlatmaya çalıştık. Bize istinat edilen suçlardan hiç ilgimiz olmadığını anlatmaya çalıştık. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef gösteren, onun ismini anan, ona karşı bir hareketimiz katiyen olmaz. Biz ülkemizin refahı, milletimizin refahı için tercih ettiğimiz temenni ettiğimiz demokrasiyi anlatmaya çalıştık. Bunları anlattık. Hâkim bey de adli kontrol serbestliğine karar bağladı. Bizi azat ettiler. Ben işimi yaptım, görevimi yaptım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Akpınar'ı hedef alarak, "İşte şimdi de yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyorlar. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Kalkacaksın sen bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bedelini ödeyecekler. Şimdi git bunun yargıda bedelini öde" demişti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler